0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kyllingesalat med efterårsgrøntsager og estragon

Brug dine rester fra kylling i den her suveræne kyllingesalat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Parløb. Estragon og kylling er et klassisk makkerpar, som klæder hinanden godt: Det milde kød og den milde undertone af grøn lakrids. En oplagt frokostret eller forret, hvis I skal have fisk til hovedret – så er der til dobbelt så mange.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ligesom majskolber er blomkål i sæson lige nu, og selv om det er mere in at spise den rå, er kålen også rasende god, når den får en tur i gryden. Så træder kålsmagen nemlig frem i al sin vælde. Kog den helt blød – eller lade den være let sprød og få 2 forskellige oplevelser.

100 g blomkål

1 æggeblomme

ca. 2 tsk dijonsennep

1 fed presset/revet hvidløg

1 dl smagsneutral olie

1 spsk friskhakket estragon

mindst 100 g stegt/kogt kyllingekød

salt og peber

3 skiver rugbrød.


Sådan gør du:

1. Pil blade og tråde af majskolben, og kog den 15 minutter med salt, til den er mør. Tilsæt blomkålen de sidste minutter – den behøver ikke være dækket, men skal koge/dampe under låg. Køl kolben af, og skær kornene af. Skær blomkålen i små stykker. Rens og skær champignonerne i små terninger. Skær kyllingekødet i små stykker.

2. Del ægget (medmindre du bruger pasteuriseret æggeblomme), kom blommen i en røreskål, og gem hviden til noget andet (sjovt). Kom sennep, hvidløg og salt ned i skålen, og pisk det let sammen. Hæld olien i en lille (fløde)kande, og hæld den dråbe for dråbe i ægget, mens du pisker. Når det begynder at ligne mayo, så kan olien hældes i i en tynd stråle – hvis det kikser, så se tip. Tilsæt estragon. Kom de afkølede grøntsager i mayoen, vend rundt, og smag salaten til med salt, peber og sennep, som giver syrlighed og styrke. Sæt på køl indtil en halv time før servering.

3. Anret på rugbrød ved serveringen, eller server blot brødet til.