0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vietnamesiske forårsruller

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kirsten Skaarup
Foto: Kirsten Skaarup
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser:

16-20 små risomslag til forårsruller
1-2 gulerødder
1 agurk og/eller 1-2 stilke bladselleri
½ mangofrugt
1 avocado
evt. syltet ingefær i skiver
evt. grøn eller rød salat
masser af mynteblade
evt. tamari

Laves med “omslag” af tynde risplader (købes i orientalske butikker eller supermarkeder). I modsætning til kinesiske forårsruller skal de vietnamesiske ikke frituresteges.

Servér et par små dip til.

Sådan gør du:

  1. Snit fyldet: skær gulerødder, agurk og/eller bladselleri samt mangofrugten i tændstikstore stykker. Skær avocadoen i strimler.
  2. Lav rullerne én ad gangen: hæld kogende vand i en tallerken og læg det første omslag i vandet. Dup med fingrene og vend pladen, som bliver blød på et øjeblik.
  3. Placér pladen på et smørebræt og læg evt. et salatblad på. Læg derefter en stribe mynteblade på og kom lidt af hvert af det øvrige fyld på. Dryp evt. med lidt soja.
  4. Fold siderne ind og rul forårsrullen stramt sammen.
  5. Lav de resterende ruller på samme måde.
  6. Pak rullerne ind i fugtigt pergamentpapir, før du lægger dem i madkassen.

Ideer til fyld

grønne asparges, bønnespirer, udblødte shiitakesvampe og tofu

erstat salatbladene med spinat

en anden variant af fyld er bagte søde kartofler eller hokkaidogræskar med saltede, hakkede græskarkerner samt lidt smuldret, røget tofu. Skift mynten ud med frisk koriander og dryp med lidt tamari rørt med et par dråber ristet sesamolie

foruden de to følgende forslag til dip kan du også vælge jordnøddedippen.