KLAR TIL FROKOST. Christian F. Puglise putter løg, hvidløg og masser af sort peber i sin rullepølse. Løgene sauteres først for at dæmpe smagen. Men du kan også bruge persille eller andre krydderier. Foto: Morten Langkilde

KLAR TIL FROKOST. Christian F. Puglise putter løg, hvidløg og masser af sort peber i sin rullepølse. Løgene sauteres først for at dæmpe smagen. Men du kan også bruge persille eller andre krydderier. Foto: Morten Langkilde

Opskrifter

Rullepølse

Opskrifter

Sådan gør du

Kog vandet op med salt, sukker og krydderier og køl lagen ned igen.

Kig slaget igennem for eventuelle benrester og skær dem fra.

Læg kødet i saltlagen, så den er dækket, og lade den stå til næste dag.

Hak løg og hvidløg og sauter dem i en lille gryde, til de er blanke og har mistet den værste skarphed. Lad dem køle ned.

Spred slaget ud med fedtsiden ned ad, og bank det fladt med en kødhammer. Spred løg og hvidløg ud over hele overfladen, og dæk det hele til med knust sort peber. Der skal virkelig være masser af det.

Rul forsigtigt kødet rundt og bind det op med kødsnor, så rullen holder sig sammen.

Kog kødrullen i ca. 1 1/2 time, den skal ikke bulderkoge. Læg derefter rullen i en rullepølsepresse og tryk den sammen, så meget du kan.

Lad kødet køle ned i køleskabet og prøv at skrue et par gange mere på pressen efter 2 timers tid. Tag kødet ud af pressen dagen efter og spis løs.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce