Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: ANNE-LI ENGSTRÖM
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Khubz (arabisk brød)

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser:

1 kg stærk hvede, gerne halvt fintmalet durum og halvt italiensk blød hvede
2 spsk. groft salt
1 tsk. anisfrø
2 spsk. olivenolie
7 dl lunkent vand
10 g økologisk gær

Arabiske brød er ikke kun pitabrød, men et mylder af flade, bløde, seje brød, beregnet til at svøbe om maden eller til at dyppe i cremede dips og salater.

Sådan nogle brød kræver proteinrigt mel, som f.eks. økologisk, italiensk blød hvede, blandet med durummel, og lang æltning, så de får lange fine hinder og store huller. Brødene kan krydres med fennikel eller anisfrø.

Man skal lave en dej, der er så blød, som den kan blive, uden at hænge i fingrene. Hvis man skal spise dem lige med det samme, er det dejligt at blande lidt olivenolie i dejen.

Sådan gør du

Opløs gøren i vandet, ælt resten i og ælt, til dejen er helt elastisk og boblende. Hvis dejen bliver for stiv, ælter man mere vand i. Lad den hæve lunt til mindst dobbelt størrelse.

Mens dejen hæver første gang, trækker man dejen ind over den selv nogle gange, ligesom når man pakker en gave ind.

Det strækker proteinet yderligere og laver store huller i det færdige brød. Del dejen i 16 flade boller og lad hæve igen. Varm ovnen op til 250 grader, med plader eller bagesten i.

Træk hver bolle ud til en stor, tynd cirkel, ligesom en pizza, så tynd det kan lade sig gøre. Læg brødene på den varme bageplade og bag, til de får brune pletter og er gennembagt. Læg dem i en stak med et viskestykke over, så de holder sig bløde.

Man skal ikke overfylde ovnen, hellere bage en eller to ad gangen, så de får varme nok. Hele bagningen er klaret på en halv time. Hvis der en nogle tilovers, er de fine som wraps i madpakken.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden