0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mikkels brownies

Her er en simpel og fuldstændig suveræn brownieopskrift. Den bliver nøjagtig så god som den chokolade, man bruger, ifølge ophavsmanden, chokoladeeksperten Mikkel Friis-Holm, som snart åbner en chokolade- fabrik i omegnen af Lejre. Opskriften stammer fra hans bog ’Chokolade’.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Dessert. Mikkels suveræne chokoladebrownies serveret med ’lejrish coffee’ med kornbrændevin fra Herslev Bryghus, honning fra en af Lejres mange avlere og skum af fløde fra Osted Mejeri – lad de drikkende selv blande og dosere ingredienserne. Lad også gæsterne smage på chokolade, gerne som det første, når desserten nydes. Her er det Rugoso 70 procent, Chuno 70 procent og Nicaliso 70 procent fra Friis-Holm.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

ca. 30 stykker

Ingredienser

250 g smør
250 g mørk chokolade, 70 pct.
475 g sukker
4 æg str. XL
225 g hvedemel
125 g valnødder

Sådan gør du:

  1. Smelt smør og chokolade over vandbad. Hæld det over i en skål med sukkeret, og pisk nogle minutter med en elpisker. Pisk et æg i ad gangen.
  2. Tilsæt hvedemelet, og pisk et par minutter, til dejen er blank. Hæld dejen ud i ovnens bradepande med bagepapir.
  3. Drys valnødderne henover, og bag 25-30 minutter ved 175 grader (ej varmluft), til dejen er let fast ved tryk, ikke blævrende. Skær kagen i firkanter efter afkøling.