0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Hvis du synes, at den indiske ret lyder lige lovlig stærk, kan du udelade chilisaucen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Krydret morgenmad: Indiske æg i chilisauce

Denne ret er lækker både til hverdag og til weekend, og der er knald på smagen. Ønsker du en mildere udgave, kan du undlade chilisaucen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

3 spsk. olivenolie eller smør

1 løg, finthakket

3 fed hvidløg, revet

3 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. røget paprika

1 tsk. sukker

2 dåser hakkede tomater

2 røde peberfrugter, hakkede

2 tsk. stærk chilisauce

4-8 æg

salt

Topping:

frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Varm olie op i en pande, og svits løg, hvidløg, spidskommen og paprika deri. Efter 3-4 minutter tilsættes sukker, hakkede tomater og peberfrugter. Lad det hele simre i cirka 15 minutter ved middel varme. Tilsæt chilisauce. Blend blandingen til en glat sauce, og hæld det tilbage på panden – smag til med salt, chili og sukker.
  2. Lav små fordybninger i saucen, og slå æggene ud deri. Lad det simre videre i 12-15 minutter, eller indtil æggehviden har sat sig.
  3. Top med masser af koriander, og server retten, eventuelt med ristet brød.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

    Henter…
  • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

    Du lytter til Politiken

    2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
    2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

    Henter…

    Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (1): Hippier, rock med rock på – og kunsten at score en kasse bajere

    Henter…

    Tag med på en lydrejse til Roskilde Festival i dette første afsnit af musikpodcastserien ’Roskilde i hjertet’, som fortæller om de første årtier: 1970’erne og 1980’erne. Hør første afsnit her.

Forsiden