Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Sildene får den fineste gule farve, når de har ligget i lage i flere døgn med både karry og gurkemeje. Cremefraiche indgår som små klatter på toppen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Karrysild med æblekompot

Sild i en god karrymayonnaise kan godt fungere, men Adam Aamann foretrækker sine egne karrysild, hvor sildene har fået lov at sylte i en karrylage med ristede krydderier. Sild kan godt tåle robuste krydringer, uden at sildesmagen går tabt.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

6 stykker smørrebrød

Ingredienser

12 udvandede sildefileter

Karrylage

1 spsk. peberkorn

1 spsk. korianderfrø

5 hele allehånde

1 spsk. fennikelfrø

1 spsk. bukkehornsfrø

5 kardemommekapsler

Lage

4 dl æbleeddike eller lagereddike

3,5 dl sukker

2 dl vand

1 stort løg

4 laurbærblade

2 tørrede eller friske chilier

1 stang kanel

1 spsk. gurkemeje

2 spsk. karry

5 cm frisk ingefær, i skiver

Æblejordskokkekompot

300 g æbler, f. eks. coxorange eller belle de boskoop^

150 g jordskokker

1 spsk. honning

2 spsk. citronsaft

skal af 1 økocitron

havsalt og friskkværnet peber

Anretning

1,5 dl cremefraiche, 38 pct.

6 skiver rugbrød smør til brødet

1 sprødt æble

1 skalotteløg eller rødløg

lidt dildkviste

Sådan gør du:

  1. Karrylage: Rist krydderierne kort på en pande, til de dufter. Kom dem derefter i en gryde sammen med alle de øvrige ingredienser til lagen, og kog sagte i 15 minutter. Tag gryden af blusset, og afkøl lagen.
  2. Kom sildene i et skoldet sylteglas, hæld den afkølede lage over, sæt det på køl, og lad sildene trække i lagen i minimum tre døgn inden servering.
  3. Æblejordskokkekompot: Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i grove stykker. Skræl jordskokkerne, og skær dem i tern på maks. 1 x 1 cm.
  4. Kom æbler og jordskokkerne i en gryde sammen med resten af kompotingredienserne, og lad det koge stille under låg, til alt er mørt. Smag til med salt og peber.
  5. Anretning: Pisk cremefraichen, smag til med lidt salt og peber, og kom den i en sprøjtepose. Smør rugbrødsskiverne med smør, og anret silden på brødet. Kom æblekompotten oven på silden, kom derefter små klatter af cremefraiche på og endelig skiver af æble, løgringe og dild.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden