Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Linsedellerne får smag og dybde af bladselleri, svampe, hvidløg, valnødder og tomatpure og smager dejligt med frisk squashspaghetti.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Linsedeller med pesto og squash

Squash er en fantastisk grøntsag. Ud over at være sund kan den bruges til både kolde og varme retter.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Linsedeller

2 dl grønne linser

1 rød peberfrugt

4 bladselleri

100 g svampe

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk. olie til stegning

100 g valnødder

4 spsk. havregryn

1 håndfuld frisk basilikum

2 spsk. tomatpure

salt og peber

Persillepesto

25 g persille

20 g parmesan

1 fed hvidløg

1/2-1 dl olivenolie

salt og peber

Tilbehør

2 squash (eller 400 g almindelig spaghetti/pasta)

revet parmesan

frisk basilikum

1. Kog linserne efter anvisning på pakken, og lad dem køle en smule af. Skær peberfrugt, selleri, svampe, løg og hvidløg i grove stykker, og svits det i olie på en pande i 10-15 minutter ved middelvarme, indtil det hele er blødt og gyldent.

2. Kom grøntsager og linser i en foodprocessor sammen med valnødder, havregryn, basilikum, tomatpure, salt og peber, og blend til en ensartet fars. Smag til med salt og peber.

3. Lad farsen hvile i ca. 15 minutter – form nu små boller ud af farsen med fugtige hænder, stil bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.

4. Blend ingredienserne til pesto sammen, og smag den til.

5. Kør squash på en spiralizer til tynde strimler. Fordel det i fire skåle, og top med pesto og linsedeller. Pynt evt. med frisk basilikum og revet parmesan.

Tip

Squashen er kørt på en spiralizer og brugt som en slags spaghetti. Har du ikke en spiralizer, så skær squashen på et mandolinjern eller i tynde strimler med en kartoffelskræller eller julienneskræller – du kan naturligvis også servere retten med almindelig spaghetti.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden