Temaer

Knoldselleri er rodfrugternes konge

Kokken Christian F. Puglisi holder meget af den knoldede vintergrøntsag - især bagt.

Temaer

Knoldselleri er en markant knold. Både i udseende og i smag.

MADKLUB Få Thomas Rodes 'Stenalderkogebog' som velkomstgave i Politiken MadklubFor af alle de rodfrugter man kan bruge sin energi på i løbet af vinteren er sellerien nok den, der smager af mest.

På kanten af kedelig
Andre rodfrugter har en tendens til bare at være lidt sødlige, og de bliver ret kedelige i længden.

Men selleri – skarpt efterfulgt af persillerod – har mere karakter i smagen og er sjovere at gå på opdagelse i.

LÆS GUIDE

Med den knap så taknemlige danske vintersæson og det meget begrænsede udvalg og variation af lokale grøntsager modtages selleri derfor med kyshånd i det kreative køkken.

En alsidig grøntsag
Den tåler næsten alle former for tilberedning.

Kogning, bagning, stegning fra rå – det fungerer alt sammen med udmærkede resultater til følge.

Man kan ligeledes kaste sig ud i at servere den helt rå, og dens store runde form giver mulighed for at skære den ud på utallige måder.



Hvad jeg næsten bedst kan lide ved selleri er, at den formår at være saftig og kødfuld på samme tid.

Som en skive skinke

Vi har på restauranterne brugt at skære sellerien i tynde skiver, efter den er blevet bagt.

ANMELDELSE

Det giver en konsistens og fylde, der er det nærmeste en grøntsag kommer på en rigtig god skive kogt skinke.

Selv om tilberedningerne kan varieres, synes jeg helt klart, at sellerien viser sine bedste kvaliteter, når den bliver bagt. Så kommer saften og smagen tydeligst frem.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden