Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Lars Ranek
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prøv Mette Blomsterbergs småkageopskrifter

Konditor Mette Blomsterberg har kastet sig over alle julens lækkerier i en ny bog. Prøv småkagerne, som smager af jul på en ny måde.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hos konditor Mette Blomsterberg er barnesindet så meget i behold, at hun nyder både de mange forberedelser og selve julen.

»Først og fremmest er det børnene, jeg elsker at glæde og overraske i julen – det er en tid, hvor hygge, nærvær, forkælelse og fællesskab er tydelige overskrifter i vores lille families liv. Men det er også i december måned, at jeg mindes, dengang jeg selv var barn og nostalgisk savner de gamle dage bare en lille smule«, skriver hun i forordet til sin nye bog, ’Blomsterbergs jul’.Hun begynder forberedelserne allerede i oktober og holder styr på opgaver og ideer til både gaver og hygge ved at have en blok ved sin side på natbordet.

På den måde slipper hun lidt af stressen, selv om travlheden selvfølgelig hører med, som hun skriver:

Hygge og stress i ét

»Det er også her, jeg ligesom så mange andre knokler for at nå det hele til 24. december. Men mest af alt der det her, jeg glædes. Måske er det netop det, der er så fascinerende og skræmmende ved julen i én og samme kage. Der hygges og stresses i ét underligt og intenst blandingsforhold«.I bogen giver hun opskrifter på flæske- og andesteg med det hele til julemiddagen, æbleflæsk og paté til julefrokosten og naturligvis masser af søde sager.

Både klassikere som brunkager og vaniljekranse er med, men hun kommer også med bud på sødt bagværk, som er anderledes end det traditionelle, men alligevel smager af jul. Vi bringer fire smagsprøver her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden