Foto: Lindhardt og Ringhof
Temaer

Det sublime brød

En passioneret bager fra San Francisco afslører i sin nye bog opskriften på sit verdensberømte brød.

Temaer

Chad Robertsons Tartine Bakery i San Francisco er verdensberømt for sit gode brød. Hver dag præcis klokken 17 tages de daglige 1.000 brød ud af ovnene.

Og inden der er gået en time, er der udsolgt. Kunderne står i kø for at få det friskbagte brød med hjem til aftensmaden.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og få Det Gode Brød som velkomstgaveMed bogen ’Det gode brød’ vil Chad Robertson nu dele sin glæde over brødet med alle os andre og – ikke mindst vigtigt – give os del i sin enorme viden og erfaring.

Faktisk tilser Chad Robertson sin dej derhjemme i bageriet lige så tit, som han dyrker sin elskede kone og datter. Begge dele viser han utrolig omsorg og omhu.

En fryd for brødelskere
Det er kun ganske få mennesker, der gennem tiderne har fået adgang til Chad Robertsons bageri, og det er ikke ret mange forundt at kende til hans opskrifter.

Indtil dato har han holdt sin viden tæt ind til kroppen. Men nu eksploderer han så i en bog, der må blive et must og en fryd for alle brødelskere. Her viser han os, skridt for skridt, i tekst og billeder, hvordan vi selv kan skabe det gode brød.

Det er en ren fornøjelse at følge hans anvisninger.

Og det er fantastisk at fornemme, hvordan den forholdsvis våde dej, han arbejder med, langsomt bliver til et brød med fin og fyldig krumme og en skorpe så sprød, at man kan skære sig på den.

LÆS ARTIKEL

Dagfrisk brød er vigtigt for Chad Robertson, men han er ikke for ingenting barn af 68’erne, og ingen mad må gå til spilde. Sidste del af bogen er derfor helliget opskrifter med daggammelt brød.

Chad Robertsons ’Det gode brød’ er en hyldest til en virkelig vigtig basisfødevare, og godt nok lever mennesket ikke af brød alene, men Chad Robertsons brødbog demonstrerer, at et godt brød gør livet værd at leve.Chad Robertson: Det gode brød.

Lindhardt og Ringhof. 300 sider. 349 kroner.

Har du Pluskort, får du 20 procent rabat på bøger i Boghallen eller fri levering hos Saxo. Læs mere på politiken.dk/plus.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden