0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dip, sauce og dressing: 10 klassikere, der får maden til at glide ned

Træd smagspedalen i bund med sauce, dressing og dip, der gør middagsbordets gamle kendinge langt mere spændende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du har valgt noget kød til aftensmaden, og tilbehøret bliver nok kartofler eller ris og noget grønt. Men hvordan får du middagen til at smage af noget andet, end den gjorde i går?

Løsningen kunne være at koge en krydret tomatsauce, køre en asiatisk pesto på blenderen med koriander og peanuts eller ryste en olie-eddike-sennepsdressing, der sammen med friske krydderurter og lidt fløde forvandler de kogte kartofler til en skøn salat.

Lav din egen variant
Her får du 10 bud på klassiske saucer, dressinger og dip, der let kan løfte smagen af hverdagsmaden et niveau. Og når du først behersker grundprincipperne, kan du eksperimentere og freestyle efter sæsonen og med det, du har i skabe og skuffer.

PRØV OGSÅ

For eksempel behøver en tzaztiki ikke at indeholde agurk, men fungerer overraskende godt med revet græskar eller rødbede. Og du kan dreje pestoen i den nordiske retning ved at udskifte basilium med løvstikke, pinjekerner med hasselnødder og parmesanosten med vores lokale Vesterhavsost.

Flere af saucerne kan også røres op med creme fraiche eller mayonnaise og blive til dip eller lækker spread – smørelse – i en sandwich eller på et stykke grillet brød.

Når først du har de 10 klassikere inde under huden, kan du lige pludselig lave 50 forskellige saucer, dip og tilbehør – eller flere endnu.