Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

York, ’The Rye Bread Project’, med diskussioner og offentlig smørrebrødsfest. Det klassiske smørrebrød, som vi kender og elsker, sluppet fri til leg. Tina kastet mig ud i genren.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: Lav selv lækkert vegetarisk smørrebrød

Tina Scheftelowitz synes, at det skønne grønne klæder det mørke rugbrød. Se hendes opskrifter på nyskabende smørrebrød her.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er godt nok spændende, hvad der sker på smørrebrødsfronten i disse år.

Adam Aamann vred de klassiske madder en tur gennem tidsmaskinen i 2006. Han tog udgangspunkt i gammeldags tilberedningsmetoder, men fandt en ny balance mellem kød, fisk og grøntsager.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Madderne blev mere enkle og ikke så svulstige som de klassiske. Smagsgivere og råvarer blev kombineret på nye måder. Adam Aamann startede en trend, hvor smørrebrødet blev til et gastronomisk håndværk.

LÆS ARTIKEL

Siden er flere fuldt i kølvandet, blandt andre Trine Hahnemann, som formidler smørrebrødet i udlandet, herunder ideen om at bruge lokale råvarer.

På sin velsmurte vej udviklede hun bl.a. i 2010 et spektakulært projekt i New York, ’The Rye Bread Project’, med diskussioner og offentlig smørrebrødsfest.

Fri leg
Hermed er det klassiske smørrebrød, som vi kender og elsker, sluppet fri til leg. Og jeg har også kastet mig ud i genren.

Hvad er så grundingredienserne? Kød med kød på, fisk med fisk på. Hvis man leder med lys og lygte, finder man en enkelt ’grøntsag’ i form af kartoffelmaden med bacon.

Der er dømt masser af mayo (ikke et ondt ord om mayonnaisen i øvrigt – se under opskrifterne) og lidt ’surt’ til pynt.

Måske popper der en agurkeskive op eller en citronrytter (har jeg aldrig forstået funktionen af, men ordet smager godt) og en dusk karse. Der mangler noget!

Der mangler det skønne grønne. Men den er svær, især hvis man ikke gider lave mad med 100 processer i. Vegetarisk smørrebrød er et godt supplement på smørrebrødsbordet – især når man lever efter devisen: intet måltid uden grøntsager!

Bland gerne

Og så udvider de forestillingen om, hvad smørrebrød kan være ved at tage udgangspunkt i grøntsagerne.

Byd gæster til smørrebrødsselskab, og hvis I ikke er helt grønne, så bland de vegetariske stykker med kød- og fiskemadder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden