Forleden kunne Coop præsentere et nyt madmanifest: Danskernes madkultur skal ændres.
Det lyder godt. Men i Dansk Vegetarforening synes vi, at Coop mangler en vegetarisk vision. En vegetarisk vision er faktisk fraværende hos alle de danske supermarkeder. Det er trist.
Vi ved, at der er masser af fordele ved en vegetarisk kost. Grønt på gaflen kan bidrage til at løfte folkesundheden. Kød er kendt for at øge risikoen for både hjerte-kar-sygdomme, fedme, diabetes, slagtilfælde og visse former for kræft. En grønnere kost med masser af frugt, grøntsager og fuldkorn menes at kunne forebygge dette.
Mindre kød styrker indsatsen mod global opvarmning. Kødindustrien udleder massive mængder af drivhusgas, kræver masser af vand og beslaglægger store naturområder til intensiv foderproduktion. En vegetarisk kost bidrager til et mere bæredygtigt landbrug i balance med naturen, hvor færre dyr udsættes for de moderne produktionsforhold, som i stor udstrækning svækker dyrevelfærden.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her
Skriv kommentar