0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Parmesan med pære og grønkål

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver
Foto: Per Folkver

Kålsalat. Smagsmæssigt finder man både lidt bitterhed og sødme i kålen.Der er i denne opskrift brugt en pæreeddike til at marinere kålen i, men en anden frugteddike vil også fungere meget fint.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Parmesan og pære er en ligetil kombination, hvor det saftige og søde fra den modne pære – det skal den gerne være – kombineret med den salte umami og crunch fra osten går op i en højere enhed. Kålen er blancheret, indtil den er forholdsvis mør, så den er både saftig og kan give substans til retten. Det gør, at retten vil kunne spises som en forret eller en garniture såvel som til en lille osteservering, hvor kål og pære bare er til for at støtte op om osten.

1. Kålen hives af de groveste stængler og blancheres i kogende vand tilsat rigeligt med salt. Køles ned i koldt vand. Vandet sigtes fra, og kålen skal have love til at hænge i en sigte og blive godt tør, før den marineres.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce