Schnitzel. Muligvis en af de retter man associerer mest med Tyskland. Kogebogen har et par bud på nyfortolkninger af retten og andre spændende tyske retter.
Foto: Lars Ranek

Schnitzel. Muligvis en af de retter man associerer mest med Tyskland. Kogebogen har et par bud på nyfortolkninger af retten og andre spændende tyske retter.

Vi guider

Fra strudel til sauerkraut: Lav tysk mad til valget

På søndag går tyskerne til valg. Måske en anledning til at eksperimentere med tysk mad?

Vi guider

Tysk mad er ikke kun sauerkraut og wurst. Der er masser af spændende opskrifter og nyfortolkninger at give sig i kast med.

Politiken har været i KOGEBOGEN for at finde inspiration til en tre-retters tysk middag i nye variationer.

Forretten Et alternativ til den klassiske tyske strudel kan være en ,der egner sig godt som forret, skåret ud i tynde skiver med en grøn salat. En anden grøntsagsstrudel kan være der ligeledes er en oplagt forret.

PRØV OGSÅ

Hovedretten
Vi kender alle den klassiske tyske schnitzel. Er du ikke til tyk panering, kan man vælge at gøre som Tina Scheftelowitz og lave ,der er en mere frisk og syrlig udgave af den tyske ret.

PRØV OGSÅ

VIl du udnytte efterårssæsonens grøntsager, kan du lave

Hvis du derimod er til en god gammeldags tysk klassiker, kan du kokkerere , hvor den klassiske sauerkraut kan spices lidt ekstra op, som Tina Scheftelowitz gør i sin

Surkål egner sig til det meste kød, men har i Tyskland primært været brugt som tilbehør til en god wurst. Her kan man vælge et alternativ som der smager ekstra godt grillet, men som sagtens kan laves på panden, når grillsæsonen slutter.

Desserten

Er man til en enkel dessert, man kan sidde og nippe lidt af, er en nem variant, som børnene også vil elske. Bollerne er også gode dagen efter med smør på.

Et lækkert alternativ til den klassiske apfelstrudel er en god gammeldags , der sagtens kan tåle de lidt overmodne æbler fra haven. Adam Prices er også en dejlig syrlig dessert, der minder om den traditionelle tyske kirsebærtærte, der ofte er lidt tung i det.

PRØV OGSÅ

Søg endelig videre i efter tyske eller andre opskrifter i KOGEBOGEN

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce