Surdejen er blevet kaldt for 'det moderne menneskes tamagotchi' - og det er med god grund. For den skal passes, plejes og fodres med mel og vand.
Det naturlige hævemiddel baseret på gærsvampe og mælkesyrebakterier, giver både bid til brødet og en saftig krumme. Over hele verden er surdejen blevet til et udbredt fænomen. Fra Chad Robertson, manden bag Tartine Bakery i San Francisco til Per Brun, som satte fokus på det gode brød herhjemme.
Surdejen er brødnørderi for alle - både i hjemmekøkkenet og blandt bagerier. Den er blevet symbolet på en ny æra, hvor brødbagningen er autentisk og det færdige brød smager af langt mere end det traditionelle 'papbrød'.
Du kan lave din egen surdej - eller snyde ved at købe dig til en under tidspres - og efterfølgende bruge den til at bage med. Surdejen kan bruges til al slags bagværk - også pizza.
Redaktionen har været en tur i kogebogen for at finde opskrifter med surdej og tips til brødbagning.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her