0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Guide: Sådan bruger du kniven rigtigt

Langt de fleste kokke holder med to eller fire fingre inde på bladet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Kontrol. Vi guider til den bedste måde at holde på en kniv, så du får mest kontrol.

Vi guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vi guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man kan holde på mange måder på sin kokkekniv. Der er ligefrem flere måder, der er rigtige. Men de fleste kokke holder på deres kokkeknive på en lidt anden måde end almindelige danskere.

De placerer nemlig nogle af fingrene inde på selve knivens blad. Det ser muligvis farligt ud, men faktisk giver det betydelig bedre kontrol over kniven og sikrer, at kniven ikke drejer rundt i hånden og smutter til siden ned i en intetanende finger.

Bliv en del af Politikens madunivers!

🥦🌽🥕🥒🍉🍎🍓

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere