Mad og drikke

Dyre julekalendere bugner af luksuschokolade

Se 10 af årets chokoladejulekalendere, der kan give en daglig smagsoplevelse

Mad og drikke

Chokoladejulekalendere kan erhverves for en slik, men vil man have en smagsoplevelse, kræver det et dybere greb i lommen. Til gengæld bliver ganen forkælet hver dag i december frem til den 24.

Her er et udvalg af årets chokoladejulekalendere i luksusklassen.

Til de store og de små
At børn og voksne har forskellige smagsløg, ved de godt hos Peter Beier, hvor der er blevet to udgaver af årets chokoladekalender til henholdsvis de yngste og de ældste. Fælles for begge er, at de rummer 20 stykker dessertchokolade og 4 pyramidepinde til varm chokolade.

Årets julekalender, pris 259 kroner hos Peter Beier Chokolade, www.peterbeier-chokolade.dk.

Efter gammel opskrift
Chokoladeværkstedet Aalborg Chokoladen fremstiller chokolade efter egne gamle opskrifter, der kan spores tilbage til 1934. Årets julekalender rummer flere former for dessertchokolade og marcipanstænger og leveres samlet i en æske.

Årets julekalender fra Aalborg Chokoladen, vejledende udsalgspris 299 kroner. Nærmeste forhandler på tlf. 98 13 10 70.

Fra 1 til 24
For ikke at friste svage sjæle, forsøger chokolade- julekalenderen fra Frederiksberg Chokolade at holde folk til den korrekte dato med sine nummererede chokolader. Kalenderen byder på stykker både med og uden spiritus, nougat og marcipan. Det hele præsenteres i en fin mahogniæske.

Julekalender i mahogniæske, pris 225 kroner hos Frederiksberg Chokolade, www.frederiksbergchokolade.dk.

Fra kælder til kvist
Der skal åbnes 24 skuffer og skabe fyldt med håndlavet chokolade, før det bliver jul. Kalenderen, der er fremstillet i hårdfør lakeret pap, rummer 300 gram chokolade i alt.

Sv. Michelsen kalenderhus, pris 295 kroner. Nærmeste forhandler på tlf. 39 20 85 00.

Chokoladelotteri
Et ekstra stykke chokolade har fundet vej til Bojesens chokoladejulekalender, men stykket er ikke kun ment som en ekstra godte i julemåneden. Finder man et kryds på bagsiden af chokoladen med påmalet hjerte, udløser det en ekstra gevinst i form af en nytårsmenu for to. Kalenderen indeholder i alt 200 gram chokolade med marcipan og nougat.

Bojesen chokoladejulekalender, pris 255 kroner hos Bojesen, www.bojesen.dk. Kalenderen forhandles også gennem Politiken Plus.

Økotræ
Mølle Skovly står bag et af dette års økologiske julekalender- tilbud. Kalenderen, der er udformet som et juletræ, indeholder 240 gram lys og mørk chokolade med et kakaoindhold på henholdsvis 44 og 70 procent fordelt i 24 små skuffer.

Økologisk chokoladejulekalender, pris 250 kroner hos Mølle Skovly. Nærmeste forhandler på eller køb via www.molle-skovly.dk.

Dobbelt op
To kan godt dele kalenderen fra Summerbird, der hver dag frem til jul byder på to stykker chokolade med reference til julens smagsnoter som nougat-nellike, blomme-kanel og mandel-honningkagekrydderi. Kalenderen rummer i alt 500 gram.

Summerbird Julekalender, pris 298 kroner hos Summerbird, www.summerbird.dk.

Pakke efter pakke
Hver dag skal der åbnes en pakke i kalenderen fra Fru Hansens Chokolade. Efter at have åbnet 23 af de små venter den store juleaftensdag. Al chokoladen er håndlavet, og kalenderen rummer i alt 800 gram af både mørk, lys, hvid og fyldt chokolade.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Luksus chokoladejulekalender, pris 495 kroner inkl. forsendelse hos Fru Hansens Håndlavede Chokolade, www.fruhansenschokolade.dk.

Overraskende sanseoplevelser
Hos A Xoco laves der æstetisk og overraskende chokolade. Kalenderæsken rummer stykker fra kollektionerne Pure og Symbiosis, der henholdsvis sætter en enkelt ingrediens i fokus og kombinerer flere ingredienser med tanke på aroma og smag. Æsken rummer 25 styk, så en af dagene op til jul kan blive ekstra sød.

A Xoco by Anthon Berg, æske med 25 styk, 199 kroner. Nærmeste forhandler på www.axoco.dk.

Kend den på knækket
Det kræver viljestyrke at holde julekalenderen fra Chokolademageriet, hvor der hver dag skal brækkes et – og kun et – stykke af. Kalenderpladen, som den så fint hedder, fås i både en lys, mørk og hvid variant.

Kalenderpladen, pris 45 kroner hos Chokolade- mageriet, www.chokolade-mageriet.dk.

NYHEDSBREV:tjeks daglige nyhedsbrev i din mailboks

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden