Øvbøv. To vise mænd tager på tur i Danmark. Men turen præsenteres overhovedet ikke, som de vise mænd havde tænkt sig.
Foto: DR

Øvbøv. To vise mænd tager på tur i Danmark. Men turen præsenteres overhovedet ikke, som de vise mænd havde tænkt sig.

Medier

DR 2-chef ændrer i julekalender

Julekalender-strid har ramt DR 2. Arne Notkin har redigeret i Steno og Stillings programmer.

Medier

DR 2's voksenjulekalender 'Steno og Stilling' har været en omstridt affære.

Julekalenderen er nemlig langt fra blevet det program, som mændene bag - Torben Steno og Ken André Stilling havde håbet på.

DR 2's kanalchef Arne Notkin har nemlig redigeret i introen til serien imod tilrettelæggernes vilje. Faktisk mener Torben Steno slet ikke, at programmerne længere rigtig giver mening.

»Jeg lavede en lille forret, som skulle virke spændende. Den censurerede Arne Notkin, og han kogte spaghetti og hældte en masse ketchup ud over. Det kan alle jo æde, men desværre kan ingen rigtig lide det«, siger Torben Steno til Jyllands-Posten.

Gav op efter 10 omskrivninger Programserien 'Steno og Stilling' var tænkt som en slags gendannelsesrejse. De to hovedpersoner drager rundt i det danske land for at besøge nogle af Danmarks 11.000 monumenter og mindesmærker og fortælle historierne bag.

Stenos ide var, at Danmark som nation i dag fremstår rådvild og kulturel fattig, og derfor er spørgsmålet ikke længere, hvad Danmark kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for Danmark.

Sådan slutter den intro, der skulle binde julekalenderens 24 afsnit sammen og skabe en udvikling i programmerne. Men den ide brød Arne Notkin og sig ikke om. Og efter at have forsøgt at skrive introen om cirka 10 gange, måtte Torben Steno opgive.

»Arne Notkin kunne aldrig sige, hvad han ville have. Kun hvad han ikke ville have, og så ville han bestemme. Hans intro hænger godt nok ikke sammen med ånden i programmerne, og den passer heller ikke til musikken, eller den speakerstemme, som indgår i udsendelserne«, siger Torben Steno til Jyllands-Posten.

Vi bærer ansvaret for indholdet

Men kanalchefen fik sin vilje, og det forarger Torben Steno.

»Her sidder der i dag en utilregnelig kanalchef og detailregulerer med en amatørs indgangsvinkel, en mand, der er angst over for kunst og poesi«, siger Steno.

Arne Notkin har ikke villet kommentere Stenos angreb, men DR's mediedirektør, Mikael Kamber, kalder det for »perfidt«.

»Vi viser ikke noget, vi ikke kan stå inde for. Det sker ind i mellem, at samarbejdspartnere er uenige med os, men det er os, der bærer ansvaret for det, der bliver sendt. Derfor skal vi kunne stå inde for programmerne. Sådan er det bare«, siger Mikael Kamber til Jyllands-Posten.

'Steno og Stilling' sendes frem til jul omkring klokken 22.20. på DR 2.

Med den nye intro.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden