Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Niels Christensen
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det tager 15 minutter at lave din egen ketchup

Det er overraskende nemt at lave sin egen ketchup. Og ungerne elsker den.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Af til støder man på opskrifter, som er så nemme at gå til, at man bare må gå i krig i køkkenet.

Sådan er det med en hjemmelavet ketchup.

I maj måned skrev Politiken Mad om michelinkokken Henrik Yde Andersen, der har brugt år på at skabe den perfekte burger uden at bruge industriens mere eller mindre lødige produkter.

LÆS ARTIKEL

Herunder en hjemmelavet ketchup. Og den er så nem og så hurtig, at vi må gentage opskriften igen:

Det skal du bruge
Til et stort syltetøjsglas skal du bruge:

  • 500 gram friske og meget modne tomater
  • 1 lille æble
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kinesisk 5-spice-krydderi (eller stødt allehånde)
  • 125 gram mørk farin (eller lidt mindre, hvis den skal være knap så sød)
  • 1 dl. lagereddike

Hvis du ikke kan skaffe modne og smagfulde tomater, så brug de flåede fra dåse. Men kun selve tomaten. Saucen skal ikke med.

Sådan gør du
Skær tomater, æble, løg og hvidløg i grove stykker. Hæld det i en gryde med krydderiene og eddiken. Kog hele baduljen til æblerne er godt møre. Hæld massen i en blender eller brug en kraftig stavblender.

Herefter bør du smage den til med brun farin og lagereddike. Hvis den er lidt for tynd, kan den med fordel jævnes med lidt marizena oprørt i vand. Konsistensen skal være lidt som en varm frugtgrød.

LÆS ARTIKEL

Så hælder du massen på skoldede glas og stiller din ketchup i køleskabet.

Testet på børn og voksne
Journalisten bag disse linier kastede sig ud i projektet forleden. Dommen fra prøvespiserne - både de små og de store - var positiv - og overraskelsen over, hvor hurtigt og nemt det er, er mindst lige positiv. Der er ikke noget, der kan gå galt. Hele processen tog 15-20 minutter - inklusiv opvasken.

Jeg aner ikke, hvor lang tid den kan holde sig i køleskabet. Men det er også underordnet, for den er spist på rekordtid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden