0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ugens vintest: Skaldyr til Sankt Hans? Her er den perfekte hvidvin til maden

Italien leverer ugens to mest spændende vine – endda fra et par mindre kendte naboregioner i midten af Italien – en crispy hvidvin og en rank rødvin. I en i øvrigt udmærket uge.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Daniel Hjorth
Foto: Daniel Hjorth

Italien sejrer over et ellers stærkt felt.

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Marche er absolut ikke en af de kendteste vinregioner i Italien – men rummer dog et par markante distrikter og druesorter. Den smukke og kuperede region ligger nogenlunde på højde med Rom – ud til Adriaterhavet.

Og derfra kommer der masser af fisk og skaldyr. Så er det passende, at druen verdicchio er signaturdrue for denne region. For det er lige til havets frugter.

De mest kendte vine af denne drue er Verdicchio de Castelli di Jesi, som ofte tappes i den karakteristiske amforaflaske, men hvor de bedre udgaver kommer på bourgogne-flasker. Vedicchio de Matelica er lidt højere beliggende og har et højere gennemsnitligt kvalitetsniveau, og vinene er ofte mere præcise, rene og syrerige.

De fleste producenter fra begge distrikter har en basisudgave og en eller flere bedre cuvéer. Den billige er typisk frisk, syrerig, slank, kølig og med et diskret aromatisk præg af pære, melon og røg. De finere har tit fået lidt fad og fremtræder rigere, fyldigere og mere intense.

Ikke sjældent er de billige egentlig lige så gode – liflige, saftige og letdrikkelige – i rigelige mængder!

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter