Sjældent har så mange mennesker været så sure på hinanden som i denne coronauge nummer ... ja, jeg er sgu holdt op med at tælle dem, men nu ryger der altså lige tre mere på. Det sidste stod klart, da Mette Frederiksen og hendes følge af alvorlige mænd torsdag aften dukkede op bag designerpultene i Statsministeriet og forlængede de gældende coronarestriktioner til 28. februar.
De fleste havde nok på forhånd regnet ud, at statsministeren ikke indkaldte til pressemøde for at meddele, at nu kunne vi godt smide maskerne og hæmningerne og kaste os på hovedet ud i nærmeste menneskehav. Så det udløste kun resigneret murren i krogene, da budskabet viste sig at være en yderligere forlængelse af karantæneforordningerne med det formål at beskytte os imod den frygtede ’engelske mutation’, som er en slags hooligan-udgave af den kendte virus.
Dog skulle der være håb om at få de mindste børn tilbage i skolerne – og nok så vigtigt ud af forældrenes hjemmekontorer – i løbet af februar. Eksperterne fra Statens Serum Institut skal bare lige regne på, om og i givet fald hvornår det vil være forsvarligt. Det er deres hjemmeopgave til næste uge.
Allerede inden statsministeren afførte sig sit mundbind for at yde sit bidrag til det kollektive mismod, havde surheden bredt sig i samfundet. Særligt udsatte medborgere var sure over, at de ikke selv kunne vælge vaccine, for ikke alle blandingerne er præcis lige effektive, og man vil jo helst have den bedste. Coronageneral Søren Brostrøm var sur (og skuffet) over, at nogle hospitalschefer havde ladet sig selv vaccinere som nogle af de første. Og alle var sure på vaccineproducenterne, som ikke har leveret de mængder, der var aftalt.
Sådan nogle multinationale monstervirksomheder er imidlertid svære at sætte ansigter på. Mange havde derfor lettere ved at være sure på kendte smittebærere som den fallerede fodboldspiller Nicklas Bendtner, bokseren Mikkel Kessler og den store delegation af influencere, der alle har besøgt ørkenbyen Dubai i De Forenede Arabiske Diktaturer for at komme lidt væk fra den danske coronavinter, selv om Udenrigsministeriet så mindeligt har bedt folk om at blive hjemme.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her