0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Manden bag den »pinligste pizza« er død

Canadieren Sam Panopoulos, der som den første brugte ananas som pizzafyld, er død i en alder af 83.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Dødsfald
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Dødsfald
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er et spørgsmål, der i årtier er blevet diskuteret henover spisebordene: Skal der, eller skal der ikke ananas på pizzaen?

Spørgsmålet blev angiveligt forelagt spisende gæster for første gang i 1962, da Sam Panopoulos skrev Hawaii-pizzaen på sit menukort i sin familieejede restaurant og med vovemod serverede en klassisk pizza med tomat, skinke, ost og gyldne stykker ananas fra dåse.

»Vi smed dem bare på, sådan lidt for sjov, for at se hvordan det ville smage«, har han sagt i et interview med britiske The Telegraph. »Vi var nye i branchen, og vi eksperimenterede«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden