Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

De amerikanske medier graver videre for at finde motiverne til Trumps fyring af FBI-direktør James Comey.
Foto: J. David Ake/AP

De amerikanske medier graver videre for at finde motiverne til Trumps fyring af FBI-direktør James Comey.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump i stormvejr, imam i stormvejr og mere ulandsbistand

En imam på Nørrebro har angiveligt opfordret til drab på jøder.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen med en servicemeddelelse: 'Kom, maj, du søde milde' er fake news.

Det er stadig Donald Trumps fyring af FBI-direktør James Comey, der trækker det store nyhedslæs her til morgen - selvsagt i de amerikanske medier, men også i store dele af resten af verden. Washington Post bringer en af de artikler, der givetvis vil få Donald Trump helt op i det røde felt.

Fordi den detaljeret fortæller historien om præsidentens motiver for fyringen - baseret på flere end 30 kilder fra Det Hvide Hus, Justitsministeriet og senatet. Og hvis der noget, Trump har hadet i sin tid som præsident, er det netop denne type historier, som er baseret på læk fra blandt andet Det Hvide Hus. Men der sker selvfølgelig også andre ting i verden.


Imam beskyldes for at opfordre til drab på jøder

Flere medier, blandt andre Kristeligt Dagblad, skriver om imam Mundhir Abdallah, som angiveligt i en fredagsprædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro i København 31. marts kom med en slet skjult opfordring til at dræbe jøder.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) kalder på Facebook imamens udtalelse »... fuldstændigt horribelt, antidemokratisk og rædselsfuldt«.


Kontanthjælp giver dårlige karakterer

En gennemgang af nationale test af elever i 6. klasse viser en klar sammenhæng mellem, at forældre er på kontanthjælp, og hvordan deres børn klarer sig i skolen, skriver Politiken. Resultatet er både markant og overraskende, siger chefanalytiker Mie Dalskov Pihl fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der står bag undersøgelsen.


Færre asylansøgere kan øge ulandsbistand

Det markant færre antal asylansøgere, der kommer til Danmark for tiden, kan frigøre 1,8 mia. kroner, som i stedet for at betale udgifterne til asylansøgerne kan bruges på ulandsbistand. Altinget bringer historien om det økonomiske råderum, der blandt andet kan komme flygtninge i nærområderne til gavn.


Mulig skattesvindel i gigant-fodboldhandel

Da franske Paul Pogba sidste sommer skiftede fra italienske Juventus til Manchester United for 780 millioner kroner, var det verdens dyreste spillerhandel nogensinde. Men noget tyder på, at der var skattelusk med i spillet, viser dokumenter fra whistleblowerplatformen Football Leaks. Politiken har historien.


Et trøstens ord

På falderebet tændes så dette håbets lys: Der er faktisk midt i den kuldslåede virkelighed, vi er stået op til i dag, håb forude: Det bliver nærmest sommer i næste uge, noterer blandt andre Berlingske. Hurra for det.


I dag skal man holde øje med:

  • Folketingets forsvarsudvalg, hvor forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er kaldt i samråd for at redegøre for, hvordan det danske forsvar vil beskytte sig mod russiske hackere.
  • EU-kommissionen, som præsenterer sin økonomiske forårsprognose for EU-landenes økonomiske udvikling.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden