Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Flere britiske medier peger på Theresa May og hendes konservative parti som deres favorit ved det britiske valg.
Foto: Stefan Rousseau/AP

Flere britiske medier peger på Theresa May og hendes konservative parti som deres favorit ved det britiske valg.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Corbyn eller May? Comey eller Trump?

Snart åbner valgstederne i Storbritannien. Mens du venter på valgresultatet, kan du passende følge med i en ret så spændende afhøring i USA.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Skal Theresa May og hendes konservative parti fortsat sidde på magten i Storbritannien? Eller skal Labour-lederen, Jeremy Corbyn, træde til?

Det er det valg, briterne er vågnet op til her til morgen.

Naturligt nok er de britiske aviser hver og en fyldt af valgstof. The Sun har anbragt Corbyn i en skraldespand på sin forside, mens The Daily Mirror har trykt et mildt sagt ikke særlig flatterende billede af May på side 1 med erklæringen: »Døm ikke Storbritannien til fem år mere med de konservatives brudte løfter«. Her er et overblik over, hvad aviserne skriver om, hvorfor den ene eller anden kandidat bør få nøglerne til 10 Downing Street, når først de dybt splittede britere har stemt.

Valget forventes at blive tæt.

Valgstederne åbner om en halv time.


Vi venter også i spænding på en helt særlig afhøring i USA

»Det er C-dag i Washington - Comey-dag. Over hele USA’s hovedstad roterer samtalen om, hvilke bomber tidligere FBI-direktør, James Comey, sprænger under sin vidneforklaring til Senatets efterretningsudvalg«. Sådan skriver Politikens USA-korrespondent om afhøringen af den fyrede FBI-direktør, James Comey, som finder sted i dag og potentielt kan efterlade den amerikanske præsident, Donald Trump, med en ret voldsom hovedpine. Afhøringen vil blive live-streamet. Vil du se med, kan du gøre det her.


Dokumenter undergraver Støjberg-forklaring

Igen i dag er udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg (V), på forsiden af Politiken. Hun har nemlig igen og igen fastholdt, at loven blev overholdt, da udlændingemyndighederne tvangsadskilte unge asylpar. Senest på et samråd i sidste uge, hvor hun gentog pointen fem gange. Dokumenter viser det modsatte.


Terrorøvelse i Københavns Lufthavn

Stærkt bevæbnet mandskab stormede i nat klokken 4.00 Terminal 2 i Københavns Lufthavn. Det var en øvelse. En »kæmpe terror-øvelse«, rapporterer Ekstra Bladet, som fortæller, at omkring 100 personer deltog i terror-træningen, som tog flere timer og også sendte køretøjer med udrykning ind gennem byen.


Nordkorea provokerer igen, igen, igen

Tidligt torsdag er der blevet affyret adskillige missiler ud over Nordkoreas østlige kyst. Det er fjerde testaffyring i denne måned, bemærker Politikens asienkorrespondent i sin dækning her til morgen. Trods adskillige advarsler bliver Nordkorea altså ved. Militæreksperten Carl Shuster forklarer til CNN, at der er tre årsager: International positionering, propaganda til dem derhjemme og regulær militærtræning.


Partier vil have mistanker om terrorfinansiering belyst

Folketingspolitikere har gentagne gange forsøgt at få at vide, hvordan det står til med en række sager, hvor en eller flere personer i Danmark er mistænkt for at finansiere terror. Men de må ikke få noget at vide. Det skriver Jyllands-Posten, som har talt med en række politikere, der ikke er tilfredse.


Sådan forløber det britiske valg i dag:

  • Valgstederne åbner klokken 8.00 dansk tid
  • Klokken 23.00 lukker de
  • Vi forventer at få den første valgstedsmåling umiddelbart lige efter
  • Bliver det en klar sejr til enten May eller Corbyn, ved vi det formentlig omkring klokken 4 fredag morgen, men det er ikke sikkert

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden