Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Christophe Archambault/AP
Foto: Christophe Archambault/AP

Præsident Emmanuel Macrons parti får flertal i Nationalforsamlingen efter søndagens valg.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Jordskredssejr' i Frankrig, flodbølge i Grønland og soldater på de danske gader

Vælgerne holdt sig fra stemmeboksene i Frankrig. I Grønland skal beboere holde sig fra kysten. Og herhjemme skal soldater holde terrorister stangen.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Der var trængsel i går. Det var nu ikke i stemmeboksene, men på sofaen. Kun fire ud af ti franske vælgere fandt det relevant at møde op på valgstederne, hvor frontløberen var den statskundskabsuddannede tidligere investeringsbankmand Emmanuel Macron skulle udgøre alternativet og og fornyelsen i fransk politik. Hans valgalliance vandt flertallet i Nationalforsamlingen. De konservative republikanere blev næststørst, mens der ikke var mange krydser til Front National eller det socialdemokratiske Socialistpartiet, der fik sit værste valg nogensinde.

Det virkeligt store spørgsmål er, hvad de over 27 mio. vælgere, der ikke ville give nogen af kandidaterne deres kryds, mener om politikerne og den kurs, Frankrig har.

Valget er selvsagt et emne, der fylder i dagens aviser. Men der er også andet på dagsordenen:


En er død efter at være ramt af en varevogn ved en moske

Køretøjet ramte flere mennesker ud for Finsbury Park-moskeen i London, der har været kendt for at huse yderligtgående islamister. Det er endnu uklart, om hændelsen skyldes en overlagt handling eller om der er tale om en ulykke. Politiken følger sagen.


Bygd evakueres efter flodbølge på Grønland

Politiet har bedt indbyggerne langs Ummanaq-fjordene om at forlade deres huse langs kysten og søge op i højere terræn, skriver DR. Det sker efter den flodbølge, der har ramt området - formentligt udløst af et jordskred. Flere er savnet efter ulykken.


Regeringen vil  sætte militæret ud på gaderne

Terrorangrebene og -risikoen i Europa har fået regeringen til i dølgsmål at arbejde på planer for, hvordan danske soldater kan sættes ind, når det er danske mål, der rammes. Det bekræfter justitsminister Søren Pape (K) over for Berlingske. Dermed følger Danmark efter flere andre lande, der også har forberedt sig på militær indsats mod terrorister på egen jord.


Politikere vil nu have undersøgt muslimsk privatskole

En friskoles eventuelle forbindelser til yderligtgående muslimske kredse skal ifølge Berlingske nu undersøges i København efter en handel, hvor Nordvest Privatskoles bygninger er overtaget af en international organisation.


Iran har beskudt mål i Syrien

Irans forsvar har affyret missiler mod Islamisk Stat-baser inde i Syrien. Det sker som en reaktion på sidste uges terrorangreb mod det iranske parlament i Teheran, skriver bl.a. Jyllands-Posten.


Det var det, der er sket. Og så er der dét, der kommer:

  • Retten i Hillerød tager hul på en sag om afgiftssnyd for 22 mio. kr. i slikfirmaet House of Candy.
  • Retten i Ravensburg i Tyskland tager hul på sagen mod en syrisk flygtning, der anklages for at ville begå bombeterror i København.
  • Det britiske parlament træder sammen efter valget og præsenteres for Theresa Mays regeringsdagsorden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden