Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Emric Amel/AP
Foto: Emric Amel/AP

Fremtiden kommer til at byde på flere særdeles kraftige og langvarige hedebølger.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere dræberhedebølger, færre familier smidt på gaden og flere gaderøverier

Tal på tal viser, hvordan det er gået, går og kommer til at gå.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Til en dag, hvor man sunder sig i London og Paris i kølvandet på endnu et par terrorhændelser. Årsagen til en 47-årig mands forsøg på at køre muslimer ned foran en moské i London menes at være en eller anden form for had efter rækken af islamistiske terrorangreb i Storbritannien. Og påkørslen af en politibil i Paris i en vogn fyldt med våben og gasflasker blev gennemført af en islamist, kendt af efterretningstjenesten som en mulig trussel. Resultatet af de mange angreb i de to lande beskrives som er en følelse af usikkerhed oven i det igangværende opbrud i Storbritannien og undtagelsestilstanden i Frankrig. Der bliver rigeligt at tage sig af for Theresa May og Emmanuel Macron i dagene og ugerne, der kommer.

Det er ikke det eneste, der optager dagens medier. Her er en række af de andre nyheder:


Fremtidens hedebølger truer milliarder af mennesker

To tredjedele af verdens befolkning vil ved slutningen af århundredet stå over for ekstremt farlige hedebølger, der vil koste masser af menneskeliv, medmindre der rent faktisk gøres noget for at standse opvarmningen. I så fald bliver det kun hver anden af os, der får problemet, skriver Washington Post.


Kontanthjælpsloftet har ikke sendt flere familier på gaden

Der blev advaret stærkt mod kontanthjælpsloftets følger. Det ville føre til, at langt flere familier ville miste deres hjem, lød forudsigelserne før vedtagelsen. Men nu viser tallene, at tallet for fogedudsættelser er faldet en anelse, skriver Politiken.


S-togstrafikken skal i udbud

Regeringen vil have sendt driften af hovedstadsområdets s-tog - centralnervesystemet i den kollektive trafik i regionen - i udbud. Sidste år steg 116 mio. passagerer om bord på et af togene, som i fremtiden kan blive drevet af andre end DSB. Afsløringen står i Berlingske Business.


Trods gode økonomiske tal står lønningerne stille

Dansk økonomi har det godt. Fremtidsudsigterne er fine. Men de gode takter ses ikke på lønsedlerne, hvor indtægterne står stille, oplyser DR på baggrund af tal fra Jyske Bank. Årsagen er, at der fortsat er ledige til nye stillinger og dermed ikke pres på lønningerne. Men mangel på arbejdskraft lurer allerede.


Våben koster 1.300 amerikanske børn livet om året

Yderligere 5.700 børn kvæstes af skud, der affyres enten bevidst eller ved uheld under håndtering af skydevåben. Det er ifølge CNN især slemt i hovedstadsområdet i Washington.


Antallet af gaderøverier i hovedstaden går op

Sidste år blev 592 ofre udsat for røverier på gaderne i København. Det tal er gået op - efter flere års nedgang - og har fået politiet til at oprette et særligt hold, der skal standse uvæsenet. Røverierne sker almindeligvis, når unge omringes af grupper af gerningsmænd, der truer sig til f.eks. mobiltelefoner og kontanter, skriver Ritzau.


Således opløftet kan vi gå videre til det, der ventes at ske i dag:

  • 10.30 er der åbent samråd i Folketinget om bredbåndspuljen, der skulle hjælpe udkantsområder til en ordentlig netforbindelse, men som bl.a. er gået til at give københavnere højhastighedsnet.
  • 09.00 tager Vestre Landsret hul på sagen mod en syrienskriger, som ifølge anklagen skal have inddraget passet for at kæmpe på kurdisk side.
  • 09.15 indleder Retten i Nykøbing F. sag mod en mor, der lagde foto af en blotter, som forulempede hendes lille datter, ud på Facebook for at få ham efterlyst. Det strider mod persondataloven, vurderer anklagemyndigheden. Sagen har i øvrigt ført til, at justitsministeren vil skærpe straffene til blottere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden