Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)
Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi er verdensmestre i fødsler, men er blevet mere ulige

I en ny rapport kåres de danske hospitaler som verdens bedste sted at føde børn.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Verden er et voldsomt sted.

Kigger man ud over nyhederne, som strømmer ind her til morgen, berettes der blandt andet om et gidseldrama i Filippinerne.

Angiveligt stormede 300 militante ekstremister tidligt i morges en skole i byen Pigkawayan. Reuters rapporterer, at det lige nu dog ser ud til, at gidseltagerne har forladt stedet igen, og at der er ved at komme kontrol over situationen.

I Belgien er en mistænkt blevet skudt og dræbt på banegården i Bruxelles. Det skete i aftes, hvor en mindre eksplosion rungede i den belgiske hovedstad. Manden, som blev skudt, formodes at have stået bag. Anklagemyndigheden mener, at han forsøgte at begå et terrorangreb, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Manden formåede ikke at slå nogen ihjel. Der er heller ingen meldinger om dræbte i Filippinerne.

Det er trods alt to gode nyheder. Vi fortsætter med endnu en:


Danmark er verdensmestre i fødsler

Den seneste tid er der blevet bragt stribevis af artikler, som beretter, hvor travlt personalet er på de danske fødegange. Men... de er ret gode til deres arbejde. Danmark har verdens laveste spædbarns-dødelighed, mødre-dødelighed og spædbarns-sygelighed, konkluderer en ny rapport. Berlingske bringer den på forsiden af dagens avis.


Politikernes efterlønstilbud kan koste danskerne dyrt

»Det er et farligt tilbud, som regeringen lokker danskerne med«. Sådan lyder vurderingen fra en forbrugerøkonom, som Jyllands-Posten har bedt om at vurdere den pensionsaftale, der blev indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti i går. A-kassernes brancheorganisation siger også til Jyllands-Posten, at de heller ikke er imponerede.


Uligheden i Danmark er steget og steget. Også i Thornings tid

Siden 90'erne har der været en »moderat« stigning i uligheden herhjemme. Det fremgår i en rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, som bliver udgivet i dag. Rapporten konkluderer, at uligheden også steg under den S-ledede regering i 2011-2015. Politiken har historien.


Saudi-Arabien får sat navn på tronfølger

Den 81-årige konge Salman har udpeget sin søn, Mohammed bin Salman, som sin efterfølger. Dermed har landet nu fået en ny og 31-årig kronprins, skriver Al-Jazeera. Hidtil har den 57-årige nevø Mohammed bin Nayef haft titlen.


Trump får en vigtig sejr i Georgia

I nat afværgede den amerikanske præsident, Donald Trump, en politisk krise, da republikaneren Karen Handel knebent vandt nattens suppleringsvalg i Georgia. Valget har været det dyreste valg nogensinde i Repræsentanternes Hus, bemærker Politikens USA-korrespondent i en dugfrisk beretning ovre fra staterne.


O. J. Simpson får en chance for prøveløsladelse

20. juli 2017. Det bliver dagen, hvor den 70-årige og fængslede amerikanske eksfodboldstjerne O.J. Simpson får lov at argumentere for en prøveløsladelse over for fire kommissionsmedlemmer, rapporterer det amerikanske nyhedsbureau AP. Taler han sin sag godt, kan han se frem til en prøveløsladelse fra fængslet i Nevada allerede 1. oktober i år.


Her lidt fra dagens kalender:

  • Den tidligere sikkerhedsminister Jeh Johnson vidner om Trump og Rusland foran Senatets efterretningskomité
  • Højesteret afsiger i dag dom en principiel sag, hvor Udlændingeministeriet er blevet idømt at betale 15.000 kroner i erstatning til en iraner, som har opholdt sig fem år på Center Sandholm
  • Danmark møder Tyskland ved U21-EM. Fodboldkampen fløjtes i gang i Krakow. Det er klokken 20.45

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden