Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Arkivfoto: Mads Nissen

Sidst, hvor Inger Støjberg var i samråd om hendes ulovlige instruks, tog det fem timer. I morgen er der en bagkant på to timer.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Støjberg får dumpekarakter for sin forklaring, og elever køber sig til 12-taller

Både Politiken og Information har i dag Inger Støjberg på forsiden. Igen...

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Du er vågnet op til en dag, hvor udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) igen er på forsiden.

I dag på to aviser.

Journalisterne bliver nemlig ved med at grave i sagen om hendes ulovlige instruks, og nu er det kommet frem, at Inger Støjberg og Udlændingestyrelsen har ret forskellige udlægninger af, hvad der skete den dag, ministeren beordrede, at unge asylpar skulle adskilles.

Støjberg har forklaret, at hun på et centralt møde forinden gav udtryk for, at konventioner og dansk lov selvfølgelig skulle overholdes. Det bestrider flere centrale kilder nu over for Politiken.

Når ministeren har skullet forklare sig, har hun i øvrigt også adskillige gange lagt vægt på, at udfaldet i det mindste blev, at mindst fire piger trods alt blev »reddet« fra at bo sammen med deres mand. Dagbladet Information har talt efter. Der var én. Ikke fire, skriver avisen.

Spørgsmålene stiller sig i kø forud for samrådet, ministeren er indkaldt til i morgen.


Gymnasieelever køber sig til 12-taller

Omkring 50 elever har betalt et firma for at skrive deres opgave til dette års skriftlige studentereksamen. Sådan en tjeneste koster 550 kroner i timen, hvis du vil have et 12-tal, beretter Berlingske. Et flertal i Folketinget er parat til at se på, om man kan forbyde forretningen.


Seneste overskrifts-udmelding fra Trump handler om solceller

Den amerikanske præsident Donald Trump kæmper som bekendt med, hvordan han skal indfri sit valgløfte om en gigantisk mur langs den mexicanske grænse. Ny idé: »Vi overvejer at bygge den med solceller, så den skaber energi og kan tjene sig selv ind«, afslørede præsidenten i går over for sine tilhængere i Iowa, skriver Bloomberg Politics. »Min idé«, pralede Trump.


Næstved-borger snydt for 627.791 kroner af kommunen

På grund af en højesteretsdom har Næstved Kommune skullet betale 875.000 kroner til 13 borgere, som ellers var blevet nægtet at få udbetalt pengene som sygedagpenge. Især for en borger har det kunnet betale sig at gå til domstolene. Vedkommende får nu tilbagebetalt 627.791 kroner, skriver sn.dk.


IS smadrer sit største symbol i Irak

Det var i Nuri-moskéen i den irakiske by Mosul, at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi udråbte et kalifat i 2014. Terrorbevægelsen Islamisk Stat er så trængte i Mosul, at de nu har sprængt den i luften for at sikre, at den ikke falder i andres hænder. Angiveligt var tropper kun 50 meter fra moskeen, da IS smadrede endnu et historisk monument med sprængstoffer. Den irakiske premierminister kalder gerningen en »officiel nederlagserklæring«, skriver britiske BBC.


George Clooney tjener milliarder på sprut

Hollywoodstjernen George Clooney er ikke kun god til det med skuespil. Øjensynlig har han også forstand på lave ting, man kan drikke sig fuld i. Flere amerikanske medier kan berette, at Clooney og hans to forretningspartnere har solgt deres tequila-mærke Casamigos, som de stiftede i 2013. Pris? Ifølge The New York Times op til en milliard dollars - altså 6,7 milliarder kroner.


Redningsarbejdere opgiver at finde fire grønlændere i live

De fire personer, som meldes savnet på Grønland, efter en flodbølge er skyllet ind over Uummannaq-området, er med al sandsynlighed omkommet. Derfor indstiller myndighederne nu sin redningsindsats. »Eftersøgningen efter de savnede fortsætter i det omfang, forholdene tillader det«, lyder det fra politimester Bjørn Tegner Bay, skriver avisen Sermitsiaq.


Her lidt fra dagens kalender:

  • Kl. 9 indleder regeringen trepartsforhandlinger med LO og DA. Emnet er efteruddannelse
  • En række interessante åbne samråd finder sted i dag: Kl. 10 skal udenrigsministeren svare på, hvad han mener om, at den tyrkiske ambassade indsamler oplysninger om dansk-tyrkere. Kl. 12 er børne- og socialministeren kaldt i samråd om kontanthjælpsreformens betydning for børn og familier. Kl. 13 handler det for finansministeren om statens bloktilskud og produktionskrav på sygehuse
  • I Bruxelles er der EU-topmøde. Stats- og regeringscheferne skal blandt andet diskutere terror, migration og Brexit

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden