Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Geert Vanden Wijngaert/AP
Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

I går mødtes EU's stats- og regeringsledere i Bruxelles. I dag fortsætter topmødet.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»En god start« på Brexit-forhandlinger og en afvisning til Trump

EU-lederne diskuterer løs i Bruxelles. Imens bliver dagens store historie herhjemme nok Støjbergs samråd.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Godt nyt for de over 3 millioner EU-borgere, som er rejst ind i Storbritannien og nu bor der. Det ser ud til, at den britiske premierminister, Theresa May, vil lade dem blive i landet, efter Storbritannien har forladt EU. Og EU-migranterne vil fortsat have de samme sociale rettigheder som briterne.

Sådan lyder det fra Bruxelles, hvor EU's stats- og regeringsledere i går og i dag deltager diskuterer løs på EU-topmødet, hvor blandt andet Brexit er på dagsordenen.

Den tyske forbundskansler Angela Merkel kalder ifølge BBC de indledende udmeldinger fra Storbritanniens for »en god start«.

EU-lederne har naturligvis også diskuteret den amerikanske præsident Donald Trump, der som bekendt reklamerer med, at han er god til at lave aftaler.

Præsidenten har erklæret, at han ville forhandle en ny og mere »fair« klimaaftale, efter han trak USA ud af Paris-aftalen.

Det kommer dog ikke på tale, lyder det i en fælles erklæring fra EU-lederne i Bruxelles. I erklæringen lover de i øvrigt, at de holder fast ved deres klima-løfter.


Spørgsmålene hober sig op forud for Støjbergs samråd

Forvent, at den store historie herhjemme i dag bliver, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) igen skal i samråd om hendes ulovlige ordre om at tvangsadskille unge asylpar. Der er afsat to timer. Oppositionen mener, at ministeren helt åbenlyst lyver om sagen. Inger Støjberg forsvarede sig under det første samråd med, at hun blot udsendte en pressemeddelelse om tvangsadskillelsen, og at det ikke var en ordre. Dog har Politiken i dagens avis talt efter. 18 gange har hun omtalt pressemeddelelsen som en »instruks«.


Vi er både forvirrede og utrygge, når det gælder vores pensionsordninger

Bare rolig. Der er stor chance for, at heller ikke din nabo, kollega eller måske din bedste ven aner, om de er i gang med at spare nok op til livet som pensionist. Det er sandsynligt, at faktisk ingen af dem er sikre på det. Langt de fleste danskere er utrygge ved deres pension, viser en undersøgelse, som Politiken skriver om i dag.


USA mistænker tidligere CIA-ansat for at spionere for Kina

Erklæres den 60-årige Kevin Mallory skyldig i anklagerne, risikerer han fængsel på livstid. Mallory har tidligere været ansat i det amerikanske udenrigsministerium og i forsvarsindustrien. Nu mistænkes han for at have solgt fortrolige dokumenter til en kinesisk agent, som han mødtes med flere gange i Shanghai, skriver flere amerikanske medier. Blandt andre Politico.


'El Chapo' er ikke tilfreds med Netflix-serien om ham selv

Den mexicanske narkobaron Joaquin 'El Chapo' Guzman er langt fra flatteret over den måde, han fremstilles i en Netflix-serie. Nu har han sagsøgt produktionsselskaberne Netflix og Univision for bagvaskelse, skriver The Daily Mail. »Der sker ting i serien, som ikke stemmer overens med virkeligheden. Det er en alvorlig krænkelse af Guzmans ret til at blive betragtet som uskyldig, indtil andet er bevist«, siger hans advokat til den mexicanske radiostation Formula.


Lilleholt, siger du. Hvad er det nu lige, han er minister for?

Avisen.dk har sammen med Ugebrevet A4 spurgt et udsnit af befolkningen, om de ved, hvad de forskellige ministre er ministre for. Undersøgelsen har resulteret i en slags prisuddeling. Danmarks energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) får den »ærgerlige førsteplads som Danmarks suverænt mest ukendte minister i regeringen«, skriver Avisen.dk.


Her lidt fra dagens kalender:

  • EU-topmødet i Bruxelles fortsætter. Det begyndte i går
  • Klokken 9.30 begynder samrådet med Støjberg. Hvad skal du lægge mærke til? Bliv klædt på her
  • I dag er det sankthans! Vil du se på bål med landets statsminister, så er det klokken 18 ved Marienborg

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden