Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Roskilde Festival rimer igen i år på regn

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk kvinde løsladt i Tyrkiet, mange savnede efter bådulykke og udsigt til regn over Roskilde

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Det er højsæson for musikfestivaler, og i denne uge er det alle danske festivalers moder, Roskilde Festival, der fyrer den af. Som sædvanlig, havde man nær sagt, lover DMI blandet vejr over Roskilde i den kommende uge. Allerede lørdag, da campingområderne blev åbnet, faldt der et par solide skyller over festivalområdet. Det har, skriver Berlingske, fået adskillige forældre til - via Facebook - at klage til festivalledelsen over, at deres poder er blevet våde. Og fryser. Og ikke har kunnet finde en ordentlig plads til deres telt.

Det er også for galt.


Dansker løsladt i Tyrkiet

Den danske kvinde, som i går blev tilbageholdt af tyrkisk politi i Istanbul, er blevet løsladt, skriver blandt andre Politiken. Kvinden, der er bestyrelsesmedlem af Copenhagen Pride, var i Tyrkiet for deltage i den lokale udgave af den årlige march, som de tyrkiske myndigheder havde forbudt. Kvinden og andre aktivister blev tilbageholdt, da de alligevel forsøgte at gennemføre marchen.


Ingen redningsveste om bord

Ni er dræbt og mindst 30 savnes, efter at en turistbåd i går sank på en sø ved den columbianske by Guatape. CNN rapporterer, at der var 150 mennesker om bord, men ifølge en af de overlevende ingen redningsveste.


Svensk statsminister vil tvinge præster til at vie homoseksuelle

Den socialdemokratiske svenske statsminister Stefan Löfven vil ifølge Kristeligt Dagblad have, at også præster, som er modstandere af vielser af homoseksuelle, skal gennemføre handlingen. Da kirken i Sverige er uafhængig af staten, kan statsministeren imidlertid ikke umiddelbart gennemtvinge sin holdning, men udtalelsen vil alligevel få indflydelse, vurderes det.


Eksperter: Støjberg-forklaring holder ikke

I sagen om asylansøgende ægtepar, hvor den kvindelige part er mindreårig, har udlændingeminister Inger Støjberg (V) flere gange henvist til seks par, der fik lov at blive sammen, som eksempler på, at der blev administreret efter loven. Men mindst to af parrene endte med at blive sammen af helt andre årsager, skriver Politiken.


Brexit vil ramme danske virksomheder

Den danske fødevareeksport til Storbritannien vil blive hårdt ramt af Brexit med et fald på op til 79 procent. Det spår to rapporter, bestilt af henholdsvis Udenrigsministeriet og Miljø- og fødevareministeriet. Altinget bringer historien.


Republikansk uenighed om afstemning

Står det til den amerikanske præsident Donald Trump og det republikanske partis ledelse, skal der stemmes om partiets forslag til en afløser for Obamacare allerede i denne uge. Men det kan de glemme alt om, lyder det fra flere partifæller, som vil have mere tid til at sætte sig ind i lovforslagets konsekvenser, skriver Huffington Post.


Fra dagens kalender

  • Retten i Aarhus ventes at beslutte, om varetægtsfængsling af to personer skal fortsætte. Angiveligt er begge sigtet for terror, men sagen har været hemmeligholdt og er foregået bag dobbeltlukkede døre, hvorfor sigtelsen ikke kendes.
  • Den indiske premierminister, Narendra Modi, mødes med præsident Donald Trump.
  • Og så er det i dag 25 år siden, Danmark vandt EM i fodbold. Det fejres på Københavns Rådhus, og klokken 12 vil fodboldlegenderne atter engang træde ud på balkonen og modtage folkets hyldest.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden