Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde

Ny meningsmåling lægger pres på overborgmester Frank Jensen fem måneder før kommunalvalget.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frank J under pres, frygt for kemisk angreb i Syrien og mange flere biler på vejene

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Ja, der er lang tid til kommunalvalget, næsten fem måneder. Og ja, meningsmålinger skal tages med et gran salt, og der kan nå at løbe meget vand under broen, og lige om lidt er der atter en måling. Men mon alligevel ikke de københavnske socialdemokrater med overborgmester Frank Jensen i spidsen får en smule sved på panden ved at læse Berlingskes historie om den første pejling af vælgernes politiske ståsted lige her og nu?

22,7 procent af stemmerne står S til få, og det er ikke mange flere end de 22 procent, som Enhedslisten scorer i målingen. Det kan godt gå hen og blive et mere spændende valg, end Socialdemokraterne bryder sig om. Evigheders socialdemokratiske dominans i hovedstaden vakler.


Frygt for nyt kemisk angreb i Syrien

Syriens præsident Bashar al-Assad planlægger ifølge Det Hvide Hus et nyt kemisk angreb mod sin egen befolkning. Det skriver flere internationale medier, blandt andre Al Jazeera og BBC International. Amerikanerne advarer al-Assad om, at et angreb vil få alvorlig følger for diktatorens regime.


Trafikken bare vokser og vokser

Din fornemmelse er fuldstændig korrekt: Der kommer flere og flere biler på vejene. Siden 2010 er trafikken på for eksempel motorvejene steget med 26,3 procent. Alene i år er den vokset med 7,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Og den udvikling vil fortsætte, skriver Jyllands-Posten.


Til kamp mod selvmord

Hvert år begår i gennemsnit 80 mennesker i psykiatrisk behandling selvmord. Men det skal der ifølge Kristeligt Dagblad sættes en stopper for. Danske Regioner og Dansk Selskab for Patientsikkerhed vil i samarbejde med TrygFonden og Den Obelske Familiefond have tallet ned på nul, ganske enkelt.


Kidnappet svensker frigivet

Den 42-årige svensker Johan Gustavsson er fri og tilbage i Sverige efter næsten seks års fangenskab hos al-Qaeda i Mali. Det skriver flere svenske medier, blandt andre Aftonbladet. Gustavsson blev kidnappet i byen Timbuktu, da han tilbage i 2011 var på rejse på motorcykel gennem den afrikanske ørkenstat.


Frontex svigter sin opgave

Det er højsæson for strømmen over Middelhavet af flygtninge og migranter fra Mellemøsten og Afrika. Og EU's grænseagentur Frontex svigter stort, når myndigheden holder sig væk fra de mest trafikerede ruter og i stedet overlader arbejdet med at hjælpe de nødlidende til små ngo'er. Det mener en dansk ekspert i Politiken.


Balkan islamiseres

EU mister indflydelse på Balkan. Til gengæld oplever regionen en voksende islamisering, advarer Østrigs forsvarsminister Hans-Peter Doskosil i tyske Welt. Ifølge Doskosil er det især lande som Tyrkiet og Saudi-Arabien, der øger deres tilstedeværelse i blandt andet Kosovo, Albanien og Serbien.


Fra dagens kalender

  • Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd om blandt andet effekten af antidepressiv medicin og behandlingen af moderate og svære depressioner.
  • Der falder dom i sagen, hvor en kvinde er tiltalt for at have overtrådt persondataloven, da hun sidste sommer lagde et opslag ud på Facebook med et billede af en mand, som hun mente, havde blottet sig for hendes datter.
  • Der er en musikverden uden for Roskilde Festival. I aften spiller Guns n' Roses i Telia Parken i København, mens Sting giver koncert i Mølleparken i Sønderborg.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden