Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ariana Cubillos/AP
Foto: Ariana Cubillos/AP

Balladen i Venezuela fortsætter. Præsident Maduro er ikke til sinds at opgive magten i det forarmede land.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vreden vokser i Venezuela og en verden i uføre

Det går skævt i Venezuela, Nordkorea, Tysklands industri og i forholdet mellem USA og Rusland. Til gengæld gøres der nu noget ved joggere, der følges ad....

Nyhedsbrev - Politiken Morgen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen.

Sommeren går på hæld - for så vidt at den overhovedet kom. Men temperaturerne har holdt sig herligt under de 20 grader.

Det kunne være godt med et køligt overblik hos andre, selv om det kan være for meget forlangt:

Putin smider 755 amerikanske diplomater på porten. Kim Jong-un har affyret endnu et langtrækkende missil. Trump klager over, at kineserne ikke gør noget ved det.

I Venezuela slås de. De tyske bilfabrikker snyder tilsyneladende, så benzinen driver. (Ikke dieselen. Den skal de bruge i de motorer, der åbenbart ikke kører så langt som påstået.)

Kort sagt er alt, som det plejer i den nyhedsverden, vi vender tilbage til efter at have smidt tøflerne i sommerlandet, spændt vandreskoene i bjergene eller smidt sandalerne ved ved eksotiske strande.


Urolighederne fortsætter i Venezuela

Søndagen gennemførte regeringen et omstridt valg trods protester fra oppositionen og udlandet, skriver bl.a. BBC. Præsident Maduro vil bruge de nye folkevalgte til at få gennemtvunget en ændring af forfatningen i det sydamerikanske land, der økonomisk er på vej ud over kanten.


187 familier koster København knap 83 mio. kr. om året

De sociale udgifter til de tungeste familier i Tingbjergbydelen ligger på i gennemsnit 443.000 kr. til de mest udsatte. Nogle familier koster kommunen over 600.000 kr. om året. Det viser tal fra forvaltningerne om indsatsen for udsatte familier, som Berlingske bringer.


Qatars import er faldet med 40 pct. i juni

De arabiske nabolandes blokade af landet kan nu ses på handelstallene. Blokaden blev indført 5. juni med krav om, at Qatar rettede ind og bl.a. lukkede tv-stationen al-Jazeera. Siden er importen dykket med omkring 10 mia. kr., skriver Financial Times.


Tech-chefer erstatter politikere som moralske ledere

Facebooks, Googles og Amazons ledere fører sig i stigende grad frem som moralske foregangsmænd. Det skyldes de svækkede stater og politikere, der overlader banen til andre, mener den amerikanske professor Jeremy Ghez, som Politiken har talt med.


Gruppe-joggere forbydes

De larmer, de generer trafikken, og så råber de ukvemsord efter andre. Derfor har Sierra Leones politi nu forbudt kondiløbere at bevæge sig rundt i flokke af hensyn til den offentlige orden. Det har, afslører The Guardian, vakt nogen utilfredshed blandt joggere.


Hvad kan vi så vente os af i dag?

  • Christiano Ronaldo skal i retten for skattesnyd for knap 110 mio. kr.
  • Politiet og Dana Cup-arrangørerne mødes efter afsløringerne af, at ulovlige busser kørte med børn
  • 100-året for det brutale - og i menneskeliv ufatteligt dyre - slag ved Passchendaele markeres

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden