Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: BORBERG THOMAS
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne snyder for otte mia. i skat

Vi opgiver kun 61 procent af de beløb, som Skat ikke kender til. Selvstædige er værst.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne snyder for 8 mia. kr. om året på selvangivelserne.

Og faktisk ville borgerne i landet med verdens højeste skatter gerne snyde meget mere, men de har svært ved at gøre det, fordi Skat helt automatisk får oplysninger om 95 pct. af danskernes indkomst fra arbejdsgivere, banker og andre kilder.

Det skriver dagbladet Børsen.

LÆS ARTIKEL

Det er den opsigtsvækkende konklusion på et nyt forskningsprojekt, som et internationalt forskerteam står bag. En af forskerne er Claus Thustrup Kreiner, professor ved Københavns Universitet og økonomisk vismand.

»Der er mindre underrapportering af indkomst i Danmark end i for eksempel USA. Men det er tilsyneladende ikke, fordi skattemoralen er fantastisk. Det har derimod noget at gøre med, at Skat har meget hånd i hanke med, hvad folk tjener, fordi de får informationerne automatisk fra en tredjepart. Vores undersøgelse tyder på, at den mest effektive måde at inddrive mere skat på, er at automatisere yderligere i stedet for at lave smartere udsøgninger og kontrol,« siger Claus Thustrup Kreiner.

LÆS ARTIKEL

Undersøgelsen viser nemlig, at vi snyder langt mere med de beløb, som vi selv skal opgive til Skat. Helt præcist opgiver vi kun 61 procent af af de beløb, som Skat ikke kender til. Og det er især selvstændige, der opgiver for lidt.

Forskningsprojektet, der er blevet til i samarbejde med Skat, er også rygraden i det compliance-projekt, som Skat offentliggjorde i maj sidste år. Nu er resultaterne videreudviklet.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden