0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere danske banker har lækket kunders hemmelige adresser

It-leverandør beklager fejl, der er skyld i, at bankkunders hemmelige adresser er blevet lækket.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nykredit, Arbejdernes Landsbank og Spar Nord er blandt de danske banker, der ved en fejl hos it-leverandøren BEC, har lækket kunders hemmelige adresser.

Det bekræfter de over for Ritzau. Ingen af bankerne ønsker at oplyse, hvor mange kunder der er berørt.

Simon Gabrielsen, direktør for kommunikation og sekretariat hos BEC, bekræfter over for Ritzau, at flere af BEC's kunder - bankerne - har været ramt af fejlen.

»Jeg kan ikke gå så meget i detaljer om fejlen. Men jeg kan sige, at det er flere af vores pengeinstitutter, som fejlen har berørt. Det er meget beklageligt, og det må selvfølgelig ikke ske«.

»Det vigtigste er, at vi har rettet fejlen, og at de pengeinstitutter, som fejlen har berørt, har fået talt med deres kunder om det«, siger Simon Gabrielsen.

Han har ikke yderligere kommentarer. Derfor vides det ikke, hvornår eller hvordan fejlen er opstået, hvor længe den har stået på, eller hvor mange der er berørt.

Ifølge Leif Lind Simonsen, presseansvarlig hos Spar Nord, oplyste banken fredag de berørte kunder om fejlen.

Nykredit oplyser, at de berørte kunder er blevet kontaktet skriftligt, ligesom at banken også er i gang med en rundringning til de pågældende kunder.

BEC er it-leverandør for en række danske pengeinstitutter og har desuden flere øvrige kunder i finanssektoren.

Lækket af de hemmelige adresser er sket i forbindelse med overførsler imellem konti, hvor afsenderens adresse har figureret på overførslen - også selv om den pågældende person har haft en hemmelig adresse i CPR-registret.

»Hvis du - mens du har haft adressebeskyttelse - har overført penge til nogen, der IKKE må kende din adresse, så er der desværre en risiko for, at de har set eller kan se den«, skriver Arbejdernes Landsbank i en mail til de implicerede ifølge BT.

I samme mail oplyser banken, at fejlen er blevet rettet.

»Derudover arbejder vi på så vidt muligt at få slettet din adresse hos modtagere af de overførsler, du har gennemført«, lyder det videre i mailen.

Jesper Bjerrehuus, kommunikations- og pressechef hos Arbejdernes Landsbank, bekræfter, at lækket af de hemmelige adresser har fundet sted.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden