Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Wilmann
Foto: Thomas Wilmann
Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Velhaverne må til lommerne: Sydbank indfører også negative renter på rige kunder

Først kom Jyske Bank med negative renter for de rigeste kunder, og nu følger Sydbank trop.

Virksomheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jyske Bank indførte tidligere på måneden negative renter for beløb på over 7,5 millioner kroner, og onsdag følger Sydbank trop.

I forbindelse med bankens halvårsregnskab skriver banken, at anfordringsindlån på over 7,5 millioner kroner vil have en rentesats på minus 0,6 procent medmindre andet aftales.

Dermed har de to banker indført lignende vilkår - og de rige kunder i begge banker skal dermed betale for at have penge stående i banken.

»Vi lever i en tid med store forandringer, også når det gælder økonomien. Usikkerheden er blevet større, og det smitter af på rentemiljøet, der er blevet yderligere forværret.

»Derfor indfører vi negative renter på privatkunders anfordringsindlån over 7,5 millioner kroner, skriver Sydbank i sit regnskab.

Tal fra Danmarks Statistik har vist, at 1728 personer vil blive ramt af negative renter, hvis alle gør som Jyske Bank og Sydbank. Det svarer til 0,04 procent af alle danskere, der har penge i banken.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden