0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Magasin-ejer er truet af konkurs

Britiske Debenhams, der har 220 stormagasiner, er i problemer og har indgivet begæring om konkursbeskyttelse.

Virksomheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den britiske varehuskæde Debenhams, der blandt andet ejer Magasin, er i økonomiske problemer og har søgt om konkursbeskyttelse, oplyser selskabet i en meddelelse. Tiltaget skal sikre, at Debenhams ikke bliver mødt af juridiske krav, der kan sende selskabet i knæ.

Administrerende direktør Stefaan Vansteenkiste understreger, at det er planen, at Debenhams skal køre videre, når coronakrisen er drevet over.

»Vi har taget dette skridt for at beskytte vores forretning, vores ansatte og andre vigtige interessenter, så vi er i stand til at genoptaget handlen i butikker, når regeringens restriktioner ophæves«, siger han i en kommentar.

Det er langtfra første gang, at Debenhams er i problemer. Sidste år var kæden også i krise, men kreditorerne endte med at overtage magten i koncernen. Debenhams ejer 220 stormagasiner i 22 lande – herunder Magasin syv steder i Danmark. Kædens butikker er i øjeblikket lukket på grund af coronavirusset. Den nok bedst kendte Magasin ligger i København, mens der også findes Magasin i Lyngby, Ørestad, Rødovre, Odense, Aarhus og Aalborg.

Dårligt tidspunkt at skulle sælge på

Magasin har de seneste år været en overskudsgivende forretning. I regnskabsåret 2018/2019 fik Magasin et overskud på 84 millioner kroner.

Hos børsmægleren Nordnet vurderer investeringsøkonom Per Hansen, at mandagens melding fra Debenhams ikke får konsekvenser nu og her for Magasin.

Sidste år pønsede Debenhams på at sælge Magasin. De nuværende kvaler kan ende med, at Magasin bliver solgt fra. Tidspunktet kunne ifølge Per Hansen ikke være dårligere.

»Det er på et rigtigt dårligt tidspunkt på grund af covid-19. Prisen på Magasin må formodes at være faldet markant de seneste uger«.

»Magasin står formentlig foran et stort underskud i første halvdel af året, så det er måske det ringeste tidspunkt i 10 år, hvis Debenhams skal sælge Magasin«, siger Per Hansen.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.