0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vestas vil afskedige 400 medarbejdere - flest i Danmark

Vestas vil skære i antallet af medarbejdere, hvilket primært vil ramme ansatte i Danmark.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Virksomheder

På grund af blandt andet coronapandemien stopper vindmølleproducenten Vestas en række igangværende teknologiprojekter for at stå stærkere i fremtiden.

Det får konsekvenser for 400 ansatte, som Vestas vil afskedige. De fleste af dem er i Danmark.

Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse mandag.

Størstedelen af afskedigelserne rammer således i Aarhus og Lem, fordi en række projekter derfra bliver stoppet, lyder det i meddelelsen.

Et begrænset antal vil ramme nogle af vindmølleproducentens lokationer i resten af Europa.

»Det er altid svært at sige farvel til gode kolleger, og disse beslutninger er aldrig nemme, men vores ansvar er at styrke Vestas til langvarig succes«, siger administrerende direktør i Vestas Henrik Andersen i meddelelsen.

» Vi er i en periode med høj usikkerhed, og ved at foretage en strategisk beslutning om vores produktportefølje og reducere kompleksiteten fastholder vi vores konkurrencedygtighed i fremtiden og sikrer, at vi kan tilpasse os hurtigt til udfordringerne med Covid-19«, siger Henrik Andersen videre.

Går ned i løn

Selskabet lukker også sin midlertidige produktionsfabrik i Viborg. Fabrikken blev etableret i slutningen af 2019, hvor der primært blev produceret kontrolpaneler. Dengang oplyste Vestas, at der skulle ansættes omkring 70 fuldtidsansatte på fabrikken.

Koncernledelsen i selskabet går samtidig ti procent ned i løn indtil årets udgang.

I Danmark beskæftiger Vestas omkring 4000 medarbejdere. På verdensplan har vindmølleproducenten mere end 25.000 ansatte.

Vestas valgte tidligere i april at suspendere sine finansielle forventninger for 2020 på grund af usikkerhederne omkring coronakrisen.

Afskedigelserne har ingen indflydelse på de suspenderede forventninger, oplyser vindmølleproducenten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere