0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Vestas vil afskedige 400 medarbejdere - flest i Danmark

Vestas vil skære i antallet af medarbejdere, hvilket primært vil ramme ansatte i Danmark.

Virksomheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På grund af blandt andet coronapandemien stopper vindmølleproducenten Vestas en række igangværende teknologiprojekter for at stå stærkere i fremtiden.

Det får konsekvenser for 400 ansatte, som Vestas vil afskedige. De fleste af dem er i Danmark.

Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse mandag.

Størstedelen af afskedigelserne rammer således i Aarhus og Lem, fordi en række projekter derfra bliver stoppet, lyder det i meddelelsen.

Et begrænset antal vil ramme nogle af vindmølleproducentens lokationer i resten af Europa.

»Det er altid svært at sige farvel til gode kolleger, og disse beslutninger er aldrig nemme, men vores ansvar er at styrke Vestas til langvarig succes«, siger administrerende direktør i Vestas Henrik Andersen i meddelelsen.

» Vi er i en periode med høj usikkerhed, og ved at foretage en strategisk beslutning om vores produktportefølje og reducere kompleksiteten fastholder vi vores konkurrencedygtighed i fremtiden og sikrer, at vi kan tilpasse os hurtigt til udfordringerne med Covid-19«, siger Henrik Andersen videre.

Går ned i løn

Selskabet lukker også sin midlertidige produktionsfabrik i Viborg. Fabrikken blev etableret i slutningen af 2019, hvor der primært blev produceret kontrolpaneler. Dengang oplyste Vestas, at der skulle ansættes omkring 70 fuldtidsansatte på fabrikken.

Koncernledelsen i selskabet går samtidig ti procent ned i løn indtil årets udgang.

I Danmark beskæftiger Vestas omkring 4000 medarbejdere. På verdensplan har vindmølleproducenten mere end 25.000 ansatte.

Vestas valgte tidligere i april at suspendere sine finansielle forventninger for 2020 på grund af usikkerhederne omkring coronakrisen.

Afskedigelserne har ingen indflydelse på de suspenderede forventninger, oplyser vindmølleproducenten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…