Den russiske opposionspolitiker og tidligere skakmester Garri Kasparov (til venstre) modtog i 2007, som den første,  Pundiks Fredspris. Her sammen med tidligere chefredaktør Herbert Pundik.
Foto: JAN GRARUP

Den russiske opposionspolitiker og tidligere skakmester Garri Kasparov (til venstre) modtog i 2007, som den første, Pundiks Fredspris. Her sammen med tidligere chefredaktør Herbert Pundik.

Om Politiken

Pundiks Frihedspris, Årets Fund, Edvard-Prisen, Hørup-Prisen, iBYEN-PRISEN

Politiken uddeler hvert år en række forskellige interne og eksterne priser.

Om Politiken

PUNDIKS FRIHEDSPRIS. Stiftet 2007 på Herbert Pundiks 80 års fødselsdag. Uddeles en gang årligt til et menneske, som med personligt mod og uomtvistelig habitus har taget et fremtrædende ansvar i kampen for friheds- og fundamentale menneskerettigheder. Prisen på 100.000 kr. sponseres af Politiken-Fonden. Prisen udeles 2007-2017.

ÅRETS FUND. Politikens Årets Fund-pris er Danmarks ældste idrætspris og har været uddelt siden 1929. Alle specialforbund under Danmarks Idræftsforbund inviteres til at indstille kandidater til kåringen af Årets Fund. Dommerkomiteen består af repræsentanter fra Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark, Politikens chefredaktion, og Politikens sportsredaktion samt Politikens sportsredaktør. Alle indstillede kandidater præsenteres udførligt i Politiken, og de ti bedst placerede inviteres til en hyldest og festligholdelse i Politikens Hus på Rådhuspladsen i Købehavn. Det er dog ikke alle ikoner i idrætsverdenen, der er blevet kåret til Årets Fund, hvilket tidligere nominerede som Paul Elvstrøm, Jan Leschley, Lene Køppen, Erik Veje Rasmussen, Michael Laudrup, Johnny Bredahl, Brian Laudrup, Mads Larsen, Tom Kristensen, Peter Gade og Michael Maze har måttet sande.

Opkaldt efter Edvard Brandes (1847-1931), som var en af
Politikens grundlæggere. Stiftet 1996. Uddeles en gang årligt til på Edvard Brandes fødselsdag 21. oktober - som chefredaktør Tøger Seidenfaden udtrykte det – ”multikunstneren, der formår at give sit stof profil og gennemslagskraft”. Det være sig inden for journalistik, fotografi eller bladtegning. Prisen er på 10.000 kroner og ledsages af en Pontus Kjerrman skulptur.

Opkaldt efter en af Politikens grundlægger Viggo Hørup (1841-1902). Stiftet i 1992. Prisen gives til en skrivende medarbejder ved Politiken, der har gjort en særlig indsats i avisen i det forløbne år. Prisen er på 10.000 kroner og prisuddelingen foregår i Kongens Have i København ved Hørup-statuen 22. maj på Hørups fødselsdag.

iBYEN-PRISEN. Stiftet 2008. Uddelt første gang 19. februar 2009. Gives til steder eller personer, der ikke nødvendigvis gør meget for mange, men som ”tænder originale lys i en verden, hvor netop originalerne kan have trange kår”. En jury bestående af iBYENs redaktion og kendte navne fra byens restaurationsverden og natteliv nominerer fem i hver kategori. Herefter vælger Politikens læsere, hvem der skal løbe med priserne i de ti kategorier.

Kilde: JP/Politikens Hus

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce