Politikens chefredaktion

Om Politiken

Christian Jensen I april 2016 blev Christian Jensen præsenteret som ny ansvarshavende chefredaktør på Politiken. Han afløste Bo Lidegaard og tiltrådte i juni 2016.

Han kommer fra en stilling som ansvarshavende chefredaktør på Dagbladet Information, hvor han siden 2010 har stået i spidsen for en markant fornyelse af avisen og en vellykket digitalisering.

Tidligere har Christian Jensen været en del af chefredaktionen på Berlingske, hvor han også har været både søndagsredaktør og nyhedsredaktør.

SE ALLE NAVNENE:

Christian Jensen er medforfatter til bogen 'Krigens Købmænd' (Gyldendal, 2000) om erhvervslivets rolle under besættelsen. Han modtog Kristian Dahls Mindelegat i 2001 for en række undersøgende projekter.

Anne Mette Svane

Anne Mette Svane tiltrådte i september 2010 som den ene af to chefredaktører på Politiken - og blev dermed avisens første kvindelige chefredaktør.

Hun er konstitueret som ansvarshavdende chefredaktør fra 1. maj 2016, og indtil Christian Jensen tiltræder.

Anne Mette Svane er født 4. marts 1976 og blev første gang konstitueret som ansvarshavende, da Tøger Seidenfaden døde i januar 2011.

Anne Mette Svane har rollen som journalistisk chefredaktør med ansvar for den daglige journalistiske styring af Politiken. Hendes karriere på Politiken har været kort, men effektiv: I oktober 2009 blev hun hentet til redaktionen som indlandsredaktør, herefter blev hun konstitueret nyhedschef, så fuldbyrdet nyhedschef for i september 2010 at sætte sig i chefredaktørstolen.

Hun er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og tog sin praktik på dagbladet Aktuelt. Siden gik det videre til Jyllands-Postens politiske redaktion som reporter. I 2006 blev hun udnævnt til politisk redaktør samme sted, inden hun i 2010skiftede til Politiken.

Du kan se listen over alle Politikens chefredaktører gennem tiden her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce