Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Forstå #ParadisePapers på 1 minut Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen og John Hansen

Paradise Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye afsløringer i #ParadisePapers - Nike afsløret i skattelysag

Nike, Apple og Facebook er involveret i #ParadisePapers. Få de vigtigste historier og reaktioner på nye afsløringer her.

Paradise Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bono hilser afsløringer velkomne

BBC-journalisten Joe Miller har fået en udtalelse fra U2's forsanger Bono, der er blevet afsløret i at have købt en andel i et butikscenter i Litauen via et maltesisk firma og på den måde sikre sig en lav skatteregning for investeingen.

Bono skriver til Joe Miller, at han hilser afsløringerne i #ParadisePapers velkomne, at han ser frem til at få afdækket sagen, og at han naturligvis ønsker at betale fuld skat af sine investeringer.

Formel-1 stjernen Lewis Hamilton flyver på skatteydernes regning

Den britiske racerkører Lewis Hamilton, der har vundet Formel-1 fire gange, fik 33 millioner kroner retur i moms ved at lease sit fly til sig selv via skattely. Det skriver DR og en række internationale medier.

Det er firmaet Appleby, der står bag manøvren, der som betingelse krævede, at jomfruflyvningen i den specialmalede private jet skulle gå til Isle of Man. Herfra kan man udnytte momslovgivningen og reglerne for import i EU af fly.

Lewis Hamiltons advokater har forklaret til The Guardian, at man ikke har forsøgt at benytte upassende kneb. Hele historien kan læses på DR.

Sampension, Lærernes Pension og IFU har investeret via skattely

De to danske pensionsselskaber har sammen med Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, investeret i en indonesisk gummiplantage. Investeringen påbegyndte i 2012 via kapitalfonden Tropical Asia Forest Fund (TAFF), som befinder sig på Caymanøerne, som er kendt for et af de steder i verden, hvor der bliver brugt mest til at undgå at betale skat og gemme formuer.

Virksomheden Appleby, hvorfra de fleste lækkede dokumenter stammer fra, har hjulpet investeringsaftalen mellem TAFF og investorerne på vej.

Sampension, Lærernes Pension og IFU understreger, at pengene ikke er placeret for at undgå skat. Du kan læse hele historien her.

Nike løber fra skatteregning

Når du køber sko hos Nike, ryger de fleste penge direkte til Holland, og overskuddet havner i en pengetank, som ikke betaler skat. Siden 2014 har verdens mest værdifulde sportsbrand samarbejdet med firmaet Appleby, der er specialiseret i skattely-rådgivning. Nike bad ifølge lækkede dokumenter Appleby om at sikre, at virksomheden slap så billigt i skat som muligt. Politiken kan afsløre de krumspring, som det muligt for Nike stort set ikke at betale skat uden for USA.

Det er ukendt, hvad Nikes omsætning i Danmark er. Men ifølge virksomhedens store regnskab i USA, blev der omsat for 40 milliarder kroner i Vesteuropa i 2016/2017. Nike har samlet 77 milliarder kroner i overskud uden for USA i en skattefri pengetank.

I går blev det afsløret, hvordan USA's handelsminister Wilbur Ross, Canadas premiereminister Justin Trudeaus nærmeste rådgiver Stehphen Bronfman og Storbritanniens dronning Elizabeth 2. også fremgår af de lækkede dokumenter. Det kan du læse mere om her.

Afsløringerne har blandt andet fået Labour-leder Jeremy Corbyn på banen. Han opfordrer dronning Elizabeth 2 til at sige undskyld:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden