0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nedtælling til valget
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det store politiske drama venter forude: Vi tæller ned til det kommende folketingsvalg

I en tid med politisk opbrud går Politikens podcast ’Nedtælling til valget’ tæt på magtkampene på Christiansborg. I fire afsnit sætter Anders Bæksgaard og Carl Emil Arnfred partierne, valgtemaerne, statsministerkandidaterne og kampagne-strategierne under lup. Lyt til alle afsnit her.

Nedtælling til valget
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rød blok

Nedtælling til valget

#1: RØD BLOK
#1: RØD BLOK

Henter…

S-formand Mette Frederiksen vil alene i regering og kæmper for at overbevise vælgerne om, at også hun er garant for en fortsat stram udlændingepolitik. Men hun er omringet af fire partier i rød blok, der alle vil lempe udlændingepolitikken.

Kan S-formanden skabe orden i kaos? Lyt til første afsnit af ’Nedtælling til valget’.

Land og by

Nedtælling til valget

#2: LAND OG BY
#2: LAND OG BY

Henter…

Oprøret fra udkanten, lød titlen på valgkampen i 2015. De store, klassiske magtpartier tabte terræn i yderområderne, og store dele af Jylland blev malet gult med henvisning til DFs fremmarch.

I andet afsnit af ’Nedtælling til valget’ tager vi toget til Sydjylland og besøger også Valby Bakke for at høre, hvad vælgere såvel som lokale partisoldater mener. Og så taler vi med landets førende valgforsker, Kasper Møller Hansen

Blå blok

Nedtælling til valget

#3: BLÅ BLOK
#3: BLÅ BLOK

Henter…

Statsminister Lars Løkke Rasmussen går sit vigtigste politiske år i møde. Taber han valget, er forudsigelsen, at han er totalt ude af dansk politik efter årtier i manegen.

Valget skal vindes ved at så tvivl om rød bloks - og ikke mindst S-formand Mette Frederiksens - udlændingepolitik.

Dansk Folkeparti vil i regering, men det skal være uden Liberal Alliance. Samtidig blokerer Thulesen-Dahl og S-formand Mette Frederiksen for en række liberale mærkesager.

Kampagnerne

Nedtælling til valget

#4: KAMPAGNERNE
#4: KAMPAGNERNE

Henter…

Den politiske værktøjskasse bliver for alvor åbnet i det kommende valgår. Partiernes kampagne-strategier bygger på store studier af vælgernes holdninger og koster millioner kroner.

Men hvordan bruger partierne big data og fokusgrupper? Og kan man købe sig til en valgsejr?

I fjerde og sidste afsnit af ’Nedtælling til valget’ får du et unikt indblik i, hvordan man vinder et folketingsvalg.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?