Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny dokumentar: Når det støjer indefra

Efter en tur på psykatrisk skadestue, begynder 25-årige Christine at optage sig selv.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun kan ikke altid genkende sit spejlbillede. Nogen gange bliver hun i tvivl om, hvorvidt hendes arme er hendes egne - eller om hun overhovedet eksisterer.

Lige siden Christine var teenager, har hun haft på fornemmelsen, at der var noget i vejen. Men der er ingen, der har kunnet forklare, hvad det skulle være. Lægerne har foreslået at hun skulle passe sin søvn, motionere  - eller måske bare kvikke lidt op, men de psykotiske symptomer fortsætter.

For sætte ord på, hvad det er, som foregår - og måske for at dokumentere sin egen eksistens, begynder Christine i foråret 2016 at optage sig selv, når hun har det rigtigt skidt. Podcasten følger hendes lydnotater fra kort efter, hun besøger psykiatrisk skadestue første gang til hun endelig får en form for afklaring.

Podcasten er produceret af Parentes Radio for Politiken.

Ide, tilrettelæggelse, klip, mix og lyddesign  fra 21:10 til 24:10: Christine Swanson og Silja Thøgersen fra Parentes Radio.

Al øvrig lyddesign: Xenia Xamanek Lopez - Hør hendes musik her.

Redaktør: Mikkel Vuorela

Hør alle Politikens podcasts via vores podcast-app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Du kan også høre Politiken Dokumentar via iTunes. Bruger du en Android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden