Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Tegning: Claus Nørregaard/POLITIKEN
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyt til Kongerækken og Politikens podcastserie om Antikkens Rom: Diokletian skabte stabilitet i det enorme rige, men de kristne lagde ham for had

Historiepodcasten Kongerækken er nu klar med en ny serie, som fortæller det antikke Roms historie – fra myterne om byens blodige begyndelse til imperiets dramatiske fald.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcast: Diokletian og tetrarkerne
Hør podcast: Diokletian og tetrarkerne

Henter…

Rettelse: I dette afsnit fortæller vi fejlagtigt, at Diokletians gamle palads i kroatiske Split udgør kulissen for byen King’s Landing i TV-serien Game of Thrones. Det er ikke rigtigt. Paladset i Split optræder ganske vist i serien, men det er en anden kroatisk by, Dubrovnik, der gør det ud for King’s Landing. Vi beklager fejlen.

Imperiet overlevede krisen, og kejser Diokletian blev den stærke mand i midten. Han reorganiserede militæret og delte magten, så to overkejsere med assisterende underkejsere skulle tage sig af hver sin del af riget. Samarbejdet fungerede godt, selvom der stadig var problemer med oprørske provinser og ydre fjender.

Til sidst kunne den aldrende Diokletian overlade magten til andre og gå på pension, hvor han yndede at dyrke kål.

Roen var genoprettet i Romerriget. Alligevel er Diokletian en forhadt figur i eftertiden på grund af de for de forfølgelser, den stadigt voksende kristne minoritet blev udsat for af den store kejser.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden