0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Hvad går Svend Brinkmann egentlig selv glip af?

I denne uges podcast taler Jes Stein Pedersen med nejhatten Svend Brinkmann. Den populære forfatter og professor har nu udgivet sin tredje bog, ’Gå glip’, som han bliver interviewet om foran et veloplagt publikum i Politikens Hus. Her fortæller han om mådehold, sociale medier og selvdannelse.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

#89: Hvad går Svend Brinkmann egentlig selv glip af?
#89: Hvad går Svend Brinkmann egentlig selv glip af?

Henter…

Efter ’Stå fast’ og ’Ståsteder’ er Svend Brinkmann på banen med sin bog nummer tre i rækken af selvhjælpsbøger. I sine bøger opfordrer han det danske folk til IKKE at lave om på sig selv, til IKKE at søge efter sandheden i sit indre og til IKKE at deltage i den grænseløse selvrealisering og det lige så grænseløse forbrugsræs.

»Der har aldrig været en livsfilosofi der sagde at det livet handler om, det er at rave så meget som muligt til sig«

Også i ’Gå glip’ skriver Brinkmann om dannelse, filosofi og litteratur som en modgift mod tidens tendens til travlhed, men for første gang i sit forfatterskab er han politisk. Men vil han fortælle Jes Stein Pedersen på, hvilket parti han selv vil stemme på ved næste valg? Svaret kan du få i podcasten.

Bogen handler også om mådeholdenhed som dyd. Altså at gå glip. Som Brinkmann siger det i interviewet:

»Der har aldrig været en livsfilosofi, der sagde, at det, livet handler om, det er at rage så meget som muligt til sig«.

Men Svend Brinkmann turnerer selv rundt med foredrag og bøger, og han er en habil bruger af sociale medier som Facebook. Så hvad er det egentlig, han selv går glip af? Hvor meget betyder Facebook for ham? Kan man løse de strukturelle problemer i samfundet gennem selvdannelse og refleksion? Og hvornår gik det egentlig så galt, som Brinkmann mener, det er gået?


Lyt med og få Brinkmanns svar på de spørgsmål og mange flere.


Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden