Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Hvad går Svend Brinkmann egentlig selv glip af?

I denne uges podcast taler Jes Stein Pedersen med nejhatten Svend Brinkmann. Den populære forfatter og professor har nu udgivet sin tredje bog, ’Gå glip’, som han bliver interviewet om foran et veloplagt publikum i Politikens Hus. Her fortæller han om mådehold, sociale medier og selvdannelse.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter 'Stå fast' og 'Ståsteder' er Svend Brinkmann på banen med sin bog nummer tre i rækken af selvhjælpsbøger. I sine bøger opfordrer han det danske folk til IKKE at lave om på sig selv, til IKKE at søge efter sandheden i sit indre og til IKKE at deltage i den grænseløse selvrealisering og det lige så grænseløse forbrugsræs.

»Der har aldrig været en livsfilosofi der sagde at det livet handler om, det er at rave så meget som muligt til sig«

Også i 'Gå glip' skriver Brinkmann om dannelse, filosofi og litteratur som en modgift mod tidens tendens til travlhed, men for første gang i sit forfatterskab er han politisk. Men vil han fortælle Jes Stein Pedersen på, hvilket parti han selv vil stemme på ved næste valg? Svaret kan du få i podcasten.

Bogen handler også om mådeholdenhed som dyd. Altså at gå glip. Som Brinkmann siger det i interviewet:

»Der har aldrig været en livsfilosofi, der sagde, at det, livet handler om, det er at rage så meget som muligt til sig«.

Men Svend Brinkmann turnerer selv rundt med foredrag og bøger, og han er en habil bruger af sociale medier som Facebook. Så hvad er det egentlig, han selv går glip af? Hvor meget betyder Facebook for ham? Kan man løse de strukturelle problemer i samfundet gennem selvdannelse og refleksion? Og hvornår gik det egentlig så galt, som Brinkmann mener, det er gået?

Lyt med og få Brinkmanns svar på de spørgsmål og mange flere.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden