Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: Martin Lehmann (arkiv)
Dokumentar
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør alle afsnit af 'Jagten på den skjulte skat'

I 1952 skjulte de danske myndigheder to dommedagskasser i Grønland, og ingen ved længere, hvor de er. Nu drager Politiken til Grønland med kort, koordinatlister, skibsrapporter, gps og metaldetektor.Målet er at finde skatten.

Dokumentar
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Jagten på den skjulte skat' er Politiken Dokumentars første produktion. Serien er optaget, redigeret og tilrrettelagt af journalist Mikkel Vuorela, der også har komponeret musikken. Fotos af Martin Lehmann.

Alle afsnit kan høres på her på siden, på Politikens Podcast-app eller via iTunes

Bruger du en Android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Afsnit 1 - Jagten på den skjulte skat

Under den kolde krig gemte de danske myndigheder to mystiske kasser et hemmeligt sted i Grønland. Indholdet skulle hjælpe danskerne med at genopbygge nationen efter en atomkrig, men noget gik galt, og ingen aner længere, hvor skatten er. Nu tager Politiken til Sisimiut i Grønland for at finde den.

Foto: Martin Lehmann

Afsnit 2 - Kranierne på øen

I jagten på de forsvundne dommedagskasser sejler skattejægerholdet ud til et par ubeboede øer vest for Sisimiut. De ved, at folkene bag den hemmelige operation har været her i 1952 - og spørgsmålet er, om det var her, de skjulte skatten. Mens de undersøger området, dukker resterne af et dødt menneske op.

Foto: LEHMANN MARTIN

Afsnit 3 - Det mystiske hul i jorden

Alle spor tyder på, at danskerne gemte skatten der, hvor Sisimiuts lufthavn ligger i dag. Med hjælp fra lokale studerende lykkes det at finde en tunnel, der fører to meter ned i ingenting, og ingen kan forklare, hvad den dog skal bruges til.

Foto: LEHMANN MARTIN

Afsnit 4 - Guldet på fjeldets top

Skattejægerne får brug for det tunge udstyr i forsøget på at udgrave en uforklarlig tunnel. På vej ud for at skaffe bor og generator får Politikens udsendte en oplysning, der vender op og ned på det hele. Samtidig er en mærkelig stemning ved at sænke sig over hele projektet.

Foto: Martin Lehmann

Afsnit 5 - Tilbage til Grønland

Hjemvendte får skattejægerne et brandvarmt tip om et muligt gemmested for skatten, og sporene er så stærke, at det officielle Danmark vælger at rykke ud. Sammen med Geodatastyrelsen vender Politikens folk tilbage til Grønland, for at hente skatten hjem. Tror de.

Foto: LEHMANN MARTIN

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden