0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Lise Ring
Foto: Lise Ring

Abortmodstandere. Mark, Max og David foran deres lastbil og abortklinikken, hvis tidligere indehaver, George Tiller, blev myrdet af en ekstremistisk abortmodstander i 2009.

Dokumentar
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På prærien lurer dæmonerne

I sidste kapitel af Hjertelandet skal cykelrytteren Aske krydse prærien og det amerikanske bibelbælte, hvor en klam dyne af varme tynger både humør og kadence. Mens Aske lider, spiser Lise Ring dybtstegt kylling med en gruppe abortmodstandere i bibelbæltets mest kristne by, Wichita.

Dokumentar
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I tredje og sidste kapitel af 'Hjertelandet' er vi kommet på prærien. En lumsk vind og en glippet drøm om at vinde verdens hårdeste cykelløb giver Aske følgeskab af dæmoner, som crewet ihærdigt forsøger at jage bort, så Aske kan genfinde sit momentum og lysten til at krydse målstregen på den amerikanske østkyst.

I det sydøstlige hjørne af Kansas søger Lise Ring ind i byen Wichita for at opsøge en historie om en abortlæge, der blev skudt og dræbt i 2009 af en ekstremistisk abortmodstander. Foran klinikken møder hun abortmodstanderen, Mark, som kendte både morderen, Scott Roeder, og abortlægen, George Tiller. Debatten om retten til fri abort er betændt og polariserende, og fronten i denne kamp kan meget vel trækkes her på toppen af prærien i det amerikanske bibelbælte.

Hør prologen til 'Hjertelandet' her

Hør 1. kapitel af 'Hjertelandet' her

Hør 2. kapitel af 'Hjertelandet' her

Vært: Lise Ring
Ide, optagelser og manuskript: Lise Ring
Udvikling, produktion, klip og lydmix: Hanne Budtz-Jørgensen
Medvirkende: Lise Ring, Aske Søby, Jan Larsen, Emil Schondelmaier, Pia Stangerup, Søren Madsen, Laurel Darren-Simmons, Lene Bonnesen, Rune Hemmingsen
I redaktionen: Lise Ring, Hanne Budtz-Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde, Astrid Skov og Silke Fensman.
Jingle: Søren Sanderhoff

Du kan høre alle Politikens podcasts i iTunes, på vores egen side, og i Politikens app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?