Abortmodstandere. Mark, Max og David foran deres lastbil og abortklinikken, hvis tidligere indehaver, George Tiller, blev myrdet af en ekstremistisk abortmodstander i 2009.
Foto: Lise Ring

Abortmodstandere. Mark, Max og David foran deres lastbil og abortklinikken, hvis tidligere indehaver, George Tiller, blev myrdet af en ekstremistisk abortmodstander i 2009.

Dokumentar

På prærien lurer dæmonerne

I sidste kapitel af Hjertelandet skal cykelrytteren Aske krydse prærien og det amerikanske bibelbælte, hvor en klam dyne af varme tynger både humør og kadence. Mens Aske lider, spiser Lise Ring dybtstegt kylling med en gruppe abortmodstandere i bibelbæltets mest kristne by, Wichita.

Dokumentar

I tredje og sidste kapitel af 'Hjertelandet' er vi kommet på prærien. En lumsk vind og en glippet drøm om at vinde verdens hårdeste cykelløb giver Aske følgeskab af dæmoner, som crewet ihærdigt forsøger at jage bort, så Aske kan genfinde sit momentum og lysten til at krydse målstregen på den amerikanske østkyst.

I det sydøstlige hjørne af Kansas søger Lise Ring ind i byen Wichita for at opsøge en historie om en abortlæge, der blev skudt og dræbt i 2009 af en ekstremistisk abortmodstander. Foran klinikken møder hun abortmodstanderen, Mark, som kendte både morderen, Scott Roeder, og abortlægen, George Tiller. Debatten om retten til fri abort er betændt og polariserende, og fronten i denne kamp kan meget vel trækkes her på toppen af prærien i det amerikanske bibelbælte.

Hør prologen til 'Hjertelandet' her

Hør 1. kapitel af 'Hjertelandet' her

Hør 2. kapitel af 'Hjertelandet' her

Vært: Lise Ring
Ide, optagelser og manuskript: Lise Ring
Udvikling, produktion, klip og lydmix: Hanne Budtz-Jørgensen
Medvirkende: Lise Ring, Aske Søby, Jan Larsen, Emil Schondelmaier, Pia Stangerup, Søren Madsen, Laurel Darren-Simmons, Lene Bonnesen, Rune Hemmingsen
I redaktionen: Lise Ring, Hanne Budtz-Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde, Astrid Skov og Silke Fensman.
Jingle: Søren Sanderhoff

Du kan høre alle Politikens podcasts i iTunes, på vores egen side, og i Politikens app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden