0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Du lytter til Politiken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcasten 'Roskilde i hjertet': »Roskilde 1995 var en paradisisk tilstand. Alt var perfekt. Du kunne gå fra Blur til Oasis til R.E.M«

Tag med på en lydrejse til Roskilde Festival i andet afsnit af musikpodcastserien ’Roskilde i hjertet’, som fortæller om festivalens musikalske udvikling i 90’erne.

Du lytter til Politiken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roskilde i hjertet

Roskilde i hjertet (2): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
Roskilde i hjertet (2): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

Henter…

Simon Lund vågnede op i sit telt, tog sig til øret og konstaterede, at han havde fået ørenring. Det var sommeren 1990, han var 16 år gammel på Roskilde Festival for første gang.


Festivalen havde han købt billet til, fordi en vens lidt ældre kusine havde sagt, at »det skulle man«. Så det gjorde han.


Han vidste, at Bob Dylan skulle spille. Og han vidste, at det skulle han ikke høre.


Når Simon i de år tog toget fra Helsingør til København, var det for at købe plader. Han elskede hiphop og elektronisk musik, musikalske genrer, som Roskilde Festival også lige havde opdaget. For efter årtiers rockregime bød festivalen for første gang det år på Klub Roskilde, hvor Simon skulle høre sin yndlingshiphopgruppe, amerikanske De La Soul.


Tag med på en lydrejse til Roskilde Festival i dette andet afsnit af musikpodcastserien ’Roskilde i hjertet’, som fortæller om de sorgløse 1990’ere, hvor festivalen efter slutfirsernes guitarbaserede tomgang trådte i karakter som en ny tids musikmissionær.


I de tre afsnit af ’Roskilde i hjertet’ fortæller vi – til tonerne af bands og artister som U2, Lou Reed, Nick Cave, Björk og Robyn – festivalens udviklingshistorie.


Fra politisk hippie-happening til international megabegivenhed.


Fra fest, ekstase og overgangsritualer til katastrofen, der ændrede alt.


Fra fadølsrock målrettet folk i batikskjorte eller cowboystøvler til musikalske åbenbaringer målrettet den til enhver tid herskende ungdom.


I år, hvor Roskilde Festival for første gang nogensinde er aflyst, giver vi dig festivalen som lydfortælling.


Og vi gør det gennem tre mennesker, der alle bærer Roskilde i hjertet: Politikens musikeksperter Erik Jensen, Simon Lund og Pernille Jensen.

Vært: Gudrun Marie Schmidt, kulturjournalist og daglig vært på ’Du lytter til Politiken’.


Vi hører gerne fra dig, skriv til: dulyttertilpolitiken@pol.dk


book

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden