0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Madsen om Mattias Tesfaye: »Det er egentlig en tragedie, at han er endt som Danmarks dørmand«

Den politiske podcast ‘Madsen & Magten’ gør dig klogere på, hvorfor politikerne siger det, de siger.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Madsen & Magten

Masserne & Magten

Lyt til Madsen & Magten: Dørmanden Tesfaye, et sandt retroforslag og Kofods livline
Lyt til Madsen & Magten: Dørmanden Tesfaye, et sandt retroforslag og Kofods livline

Henter…

Den syriske pige Aya Abo Daher skal sendes hjem. Hjem til Damaskus. Og det skal hun, selv om Danmark står ret alene om at tænke, at det er et sikkert sted at være. Hende taler vi om i dag. For mange andre syriske flygtninge skal samme vej. De bliver udvist, og det bliver de af udlæningeminister – og Danmarks selvudnævnte dørmand – Mattias Tesfaye. Han er ifølge Kristian Madsen faktisk lidt af en politisk tragedie:

»Og den tragedie er, at han har nogle fantastisk interessante idéer når det kommer til uddannelsespolitik, arbejdsmarked, faglige uddannelser, håndværk, alle de her ting, og så er han alligevel endt som Danmarks dørmand«, siger Kristian Madsen og fortsætter:

»Han har skrevet fire bøger, inklusiv ungdomsromanen ’Livremmen’, de tre øvrige er debatbøger. Den næstsidste fra 2013, ’Kloge Hænder’, er en af de mest interessante debatbøger skrevet af et nuværende folketingsmedlem. Det er et interessant skrift om dannelse, uddannelse og et nyt syn på håndværk og faglighed, som den her uddannede murersvend og selvlært intellektuelle Mattias Tesfaye kommer med. Altså man kan se, at hvis han var undervisningsminister eller tilsvarende, så lå der et radikalt og virkelig interessant program i det. Det er han bare ikke, han er udlændingeminister«.

Deruover kan du i udsendelsen høre om transportminister Benny Engelbrecht, som har stillet et sandt retroforslag. Han vil have bilfri søndag som i 1970’erne. Men har det nogen gang på jord? Og har Engelbrecht helt glemt Socialdemokratiets tidligere armlægninger med bilejerne som fx Thornings betalingsring?

Og så taler vi om en presset mand, nemlig udenrigsminister Jeppe Kofod. Regeringens støttepartier ønsker ham væltet på grund af håndteringen af sagen om syriensbørnene. Nu har han købt sig tid med en taskforce. Men er det nok?

Annonce

Læs mere